10 ting du kan lave, hvis du ikke skal rejse i sommerferien

Sundhed & Livsstil, Ladybox anbefaler

1. Picnic

Pak en madkurv eller en køletaske med alle jeres yndlingsmadvarer og medbring en lækker flaske rosé. Der er noget hyggeligt ved at nyde det på stranden eller i skoven, og hvem er ikke vild med lækker mad i godt selskab? Så pak tasken, hop på cyklen og få en hyggelig eftermiddag i det fri.

2. Filmdag

Er du uheldig med vejret, og den står på skyer og regn en hel dag, så lav en filmdag med din bedste veninde! Man snakker altid om at få holdt film-maraton, men får sjældent gjort det, så udnyt at I har fri til det. Vi kan anbefale at se alle Fifty Shades of Grey filmene, eller hvad med de gode gamle Bring it On film, hvis man skal være lidt nostalgisk? Der må vel også være flere derude, der har en vaskeægte Harry Potter fan gemt i sig – og så er der for alvor lagt op til maraton 😉

3. Gå i køkkenet

Hvis du er vild med at bage, kan du passende udnytte tiden til at afprøve nye opskrifter – søg på nettet eller gå på Instagram, hvor der også er massere af bloggere, der lægger opskrifter op af super lækre kager. Når kagen sidder lige i skabet, kan du invitere venner på besøg eller tage forbi dine bedsteforældre, som sikkert vil sætte pris på et besøg fra dig – og så har du sørget for kagen til kaffen.

4. Udforsk din egen by!

I en travl hverdag får man måske ikke lige udforsket alt det som ens egen by byder på. Dog, er der med garanti, en masse ting som du længe gerne har villet tjekke ud. F.eks. et nyt museum eller en ny bar. Du kan også gå en lang tur i områder af din by, du ikke plejer at komme i. Tag en veninde med under armen – så kan I lege turister i egen by.

5. Besøg andre byer i Danmark

Tit og ofte er der så mange byer, man gerne vil udforske i andre lande – men hvad med at udforske, hvad Danmark har at byde på? Bor du i København, så planlæg nogle dage i Århus eller omvendt. Du kan også tage en tur på landet, måske i sommerhus, og komme helt ned i tempo med nogle lange ture langs vandet. Danmark har så meget at byde på, og nu har du endelig tid til at udforske det!

6. Prøv noget nyt

Ligesom man ikke får udforsket sin egen by, så er det heller ikke altid man får udforsket nogle af de nye aktiviteter der bliver tilbudt. Det kan være grænseoverskridende at udfordre sig selv – men det er fedt bagefter – og måske du finder en ny hobby du bliver bidt af? Har du f.eks. fået prøvet paddle tennis endnu, eller hvad med at prøve kampsport eller selvforsvar? Der er helt sikkert flere tilbud i din by, end du lige går og regner med.

7. Vær kreativ!

Som barn lavede man perleplader (vi gjorde i hvert fald), og måske har du også tegnet eller malet tidligere i dit liv. Det kan være afstressende at udforske sin kreative side, og måske du får genskabt glæden til en hobby du tidligere elskede. Så tag en tur i Panduro eller en butik der minder om – og køb ind til hvad du har lyst til, hvad enten det er at dekorere gaveæsker, male et billede eller noget helt tredje.

8. Fordyb dig i en god bog

Hos Ladybox elsker vi en god bog, men føler sjældent, at vi har ordentligt tid til det før i sommerferien. Og selvom det er mere tiltalende at ligge ved poolen med en drink og læse sin bog, så tag en tur forbi biblioteket, find nogle gode bøger og sæt dig ud i gården eller på altanen og fordyb dig i dit nye univers. Hvis du finder en triologi, har du endda endnu mere at se frem til, hvis den første er god. Vi lover dig, at finder du en god en, kan du slet ikke slippe den igen. Desuden er læsning med til at træne hjernen, så på den måde får du også hovedet i gang over ferien!

 

9. Udforsk vandsporten i verden

Apropos nye ting, så er der med garanti også masser af ting, som du ikke har prøvet af vandsport, eller hvis du har, så har du måske kun gjort det meget få gange. Om sommeren er vejret til godt nok til at udforske det, så book en tur på paddle board eller i kajak, eller måske du skal prøve at windsurfe for første gang? Der er efterhånden mange muligheder for vandsport – også i Danmark.

10. Planlæg din næste rejse

Det kan godt være du valgte at blive hjemme i år, men du kan jo så småt godt begynde at overveje hvad dit næste eventyr skal byde på. Det er nemlig altid fedt at have noget at glæde sig til – der er intet bedre end forventningens glæde. Det kan være en vinterferie, du planlægger eller næste sommerferie, eller måske bare en weekend i efteråret. Når det så er sagt, skal du selvfølgelig huske at nyde nuet og hygge dig med dem omkring dig 😊

Vi håber, at du kan bruge ovenstående aktiviteter til inspiration, hvis du er en af dem der holder ferie hjemme i Danmark, hvad end det er hele ferien eller kun noget af den. Vi skal i hvert fald afprøve flere af dem, hvis ikke alle!

God fornøjelse, hvis I giver jer i kast med det 😊

Camilla B.

Camilla B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar