3 Vitaminer, der giver dig smuk hud

Ser du lidt ekstra træt ud, når du vågner om morgenen? Og er huden blevet lidt grå og trist at se på her i vinterhalvåret? Bare rolig – det er helt normalt. Men hjælpen er på vej!

 

Kroppen har brug for vitaminer for at holde sig sund og rask – og særligt din hud har brug for vitaminer for at holde sig smuk.

Det kan være svært sommetider at gennemskue, hvilke vitaminer der er vigtige for huden, og hvordan man optager dem bedst. 

 

Vi vil derfor give lidt inspiration til, hvordan du gennem kost, men også hudpleje produkter, kan holde din hud ung og smuk 🥰

A-Vitamin

A-vitamin bidrager til væksten og vedligeholdelsen af dit ydre hudlag. Vitaminet har nemlig en gavnlig effekt på uren hud, solskadet hud, pigmentering og rynker.

Man omtaler faktisk også A-vitamin som Retinol (hvis du skulle støde på det ord), og det er uden tvivl en væsentlig ingrediens i forhold til at bekæmpe alderstegn. 

 

Hvordan kan du optage A-Vitamin?

A-vitamin findes i mange animalske produkter, såsom fisk, æg, mælk og mejeriprodukter. A-vitamin findes desuden også i frugt og grønt, blandt andet meloner, abrikoser, gulerødder, spinat og grønkål.

Man siger gerne, at det er frugt og grønt, som har orange og mørkegrønne farver.

 

A-vitamin findes i en del hudplejeprodukter – her kan vi anbefale leave-on A-Vitamin ansigtsmasken fra Cossy, som var med i Deserved Wellness boks.

Denne maske er nemlig rig på A-vitamin og rigtig god, hvis du døjer med tør hud, akne, bumser eller generelt uren hud. Masken virker desuden både opstrammende og modarbejder rynker. 

 

Den fungerer ligesom en creme, som du påfører som det sidste step i din aften hudplejerutine – gerne lige inden, du skal sove.

 

  • A-Vitamin Night Face Mask (100 ml), CossyA-Vitamin Night Face Mask (100 ml), Cossy Hurtigt Overblik
    Brug point

B-Vitamin

B-vitaminer er forskellige vitaminer, som er vigtige for din krop. Vitaminerne bliver nemlig brugt i dit nervesystem, kredsløb og i dit stofskifte – samtidig har de en reparerende og genopbyggende virkning på huden, og er med til at styrke hår og negle.

 

Hvordan kan du optage B-vitamin?

B-vitamin er i størstedelen af alle fødevareprodukter, herunder mange animalske produkter såsom kød, fisk, mælk, men også fødevarer såsom pasta, ris, brød, frugt og grønt.

 

Derudover kan du også give din krop og hud B-vitamin gennem hudplejeprodukter. 

B-vitamin er med til at vedligeholde dit nervesystem, dine slimhinder og særligt din hud. 

Hvis du har mangel på B-vitamin, kan det blandt andet vise sig i form af hududslæt, tørre læber og træthed.

Her kan vi specielt anbefale dig to hudpleje produkter, som giver din hud et B-vitamin boost:

 

Produkt 1: Alt i en Creme fra pudderdåserne

Dette produkt indeholder sheasmør, Syricalm og B3-vitamin, og hjælper dermed din hud med at holde sig silkeblød og i balance.

 

Produkt 2: Serenity Vitamin Mist Toner fra Bacana Skincare

Denne mist genopfrisker, beroliger og blødgør din hud samtidig med, at den fjerner urenheder. Den indeholder vitamin B5, der fugter huden og vitamin B3, der beroliger, lysner og opstrammer huden.

  • Alt i en Creme (30 ml), Pudderdåserne Hurtigt Overblik
    Brug point

C-Vitamin

C-vitamin er med til at producere kollagen i huden, hvilket er godt for dine muskler, knogler, immunforsvar og stofskifte.

Hvordan kan du optage C-Vitamin

 

C-vitamin findes i frugter og grøntsager såsom, kartofler, citrusfrugter, persille, bær, broccoli og grønkål.

Hvis du får for lidt C-vitamin, kan du faktisk risikere at få blødninger i huden, opleve kraftig træthed og infektioner mm. 

 

Det er derfor vigtigt at få nok C-vitamin. Vitaminet findes også i mange hudplejeprodukter, hvor vi blandt andet varmt kan anbefale Vitamin C produkterne fra henholdvis Lantz Copenhagen og Junglück.

 

Vitamin C Serum fra Lantz Copenhagen

Dette serum fugter, blødgør huden og er parfumefri. Den giver antioxidant beskyttelse, der forebygger huden mod miljømæssige stressfaktorer, mindsker misfarvninger, booster kollagen produktionen og giver huden et naturligt løft og opstramning.

 

Vitamin C Serum fra Junglück

Dette serum beskytter din kollagenramme og sikrer en ny dannelse af hudopstrammende vitamin E og kollagen. Den toner, renser og opfrisker din hud med naturlige vitaminer og er velegnet til alle hudtyper.

 

  • Vitamin C Serum (50 ml), JunglückVitamin C Serum (50 ml), Junglück Hurtigt Overblik
    Brug point

E-Vitamin

E – Vitamin er også nødvendigt for din krop og hud, og stimulerer immunforsvaret, hæmmer sammenklumpning af blodplader og iltningen af kolesterol.


Hvordan kan du optage E-Vitamin

E – Vitamin finder du blandt andet i nødder, mandler, fuldkorn mm. Generelt fødevarer fra planteriget er rige på E-vitamin. Så sørg for at din kost indeholder planteolier, nødder, æg, bladgrønsager og fuldkornsprodukter.

 

 

Tusind tak fordi du læste med, det er vi virkeligt glade for!

Har du feedback eller idéer til emner, du vil læse mere om? 

Så er du velkommen til at skrive til kontakt@theladybox.dk eller skrive en kommentar nedenfor 😊

 

På Gensyn 😘

Sulten efter al den vitamin snak?

Ladybox anbefaler 3 snacks

Vitamin tyggegummi,
Eace Gum

Vitaminer er aktive næringsstoffer, som kroppen kender og bruger i forskellige processer. Med Eace Gum får du de vitaminer du har brug for, på en sjov måde. Ét stykke indeholder 25% af det anbefalede daglige indtag af de essentielle vitaminer. Tyg dig til en sund og stærk krop.

Mozzarella Pesto Nødder, Nutisal

Mozzarella pesto nødder fra Nutisal er tørristede cashewnødder med en smag af blød og cremet mozzarella, kombineret med en fyldig smag af grøn pesto. En hidtil uset italiensk inspireret smagssammensætning på de populære cashewnødder. En mængde på 55g.

Snackbar (Æble&Rabarber), Ration

Snackbar med æble og rabarber fra Ration. Det er en kombination af ét æble og nogle rabarber, som møder nordisk havre og forelsker sig. En kombination af lækkerhed, som din krop kan tygge på. Den er baseret på nordiske kostråd, vegetarisk og indeholder 100% naturlige ingredienser.

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar