5 madvarer der giver dig smuk og sund hud

Sundhed & livsstil, Beauty & Skønhed og Tips & tricks

For mange af os, betyder vores hud meget – og huden påvirkes både af udefra kommende faktorer, men i særdeleshed også af indvendige faktorer, såsom hvad vi spiser.

En af fordelene er, at mange rent faktisk med en sund livsstil og den rette kost kan spise sig til en sund og smuk hud.

I denne uges indlæg får du derfor 5 bud på lækre og sunde fødevarer og snacks, som din hud vil elske! 

1. Frugter & bær

Frugter og bær indeholder utrolig mange antioxidanter og vitaminer, som er fantastiske for huden! Især C-vitamin kan du finde i en lang række bær og frugter, hvilket fremmer dannelsen af kollagen, som påvirker hudens elasticitet og ungdommelighed. Så tag fx en appelsin eller en bakke blåbær som snack, så huden kan holdes smuk!

2. Te - i alle dens farver!

Alle former for te er godt for din hud. Både sort, hvid, rød og grøn te er spækket med antioxidanter og gode indholdsstoffer, som er med til at reparere og genopbygge huden. Derudover er te glimrende til at komme ned i gear og sætte en dæmper på den stress, man udsættes for i løbet af dagen. Og som en ekstra ting – så tæller te ikke med i kalorieregnskabet!

Så sæt noget vand over, find din yndlingste og tag en velfortjent pause – din hud (og krop) vil elske dig for det!

3. Fed fisk

Fed fisk såsom sild, laks, makrel m.fl. indeholder gode omega-3, omega-6 og omega-9 fedtsyrer, som er med til at opbygge hudcellerne. Fed fisk er derfor god mod uren hud, betændelse og lignende, da fedtsyrerne aktivt er med skabe en glat hud.
Derudover finder du en større mængde D-vitamin i fisk samt selen, der er med til at give sund hud og beskytte mod skader. 

4. Nødder og avokado

Nødder (især mandler) og avokado er rigtig gode for din hud, da disse fødevarer er spækket med gavnlige omega-3-fedtsyrer, E-vitamin og antioxidanter. E-vitamin er din ven i, når det kommer til at bekæmpe rynker og fine linjer. Desuden hjælper disse fødevarer til at stabilisere blodsukkeret og dæmpe sukkertrangen, hvilket er skønt – for lige netop sukker er din værste fjende, når det kommer til sund hud, da huden mister styrke og kan resultere i rynker, inflammation og ældning. 

5. Vand - og en masse af det!

For at opretholde en smuk hud, er det utrolig vigtigt at drikke rigeligt med vand! Din krop har brug for 1,5 liter væske dagligt og endnu mere, hvis du dyrker motion. Får du ikke nok væske, så påvirkes huden, da kroppen trækker væske derfra, hvor den kan, så de vigtigste funktioner i kroppen kan vedligeholdes. Din hud udtørres derfor hurtigt, så sørg for at drikke nok, så din hud også får glæde af vandet.

Køb eventuelt en flaske med plads til 1 liter og sæt et mål for, at flasken skal fyldes og tømmes 2 gange i løbet af en dag – så er du nemlig sikker på at få al den væske, du og din hud har brug for!

Christina B.

Christina B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar