5 Tips til at undgå elektrisk hår

Lige som man troede at foråret var på vej, slog vinteren til… De kolde temperaturer giver både tørt hår og endnu værre, elektrisk hår. Vinteren har valgt at slå voldsomt til her til forårets start, og det betyder, at huerne og halstørklæderne ikke helt kan blive gemt væk endnu. Det er desværre en perfekt kombination til at gøre håret uregerligt, fordi det stritter og knitrer, hver gang huen og halstørklædet nærmer sig håret.

Læs også: 8 Tips til Håret

Når håret bliver elektrisk, skyldes det, at koldt vejr udtørrer håret, ligesom det gør ved vores hud. Og når håret mangler fugt, vil det reagere med mere statisk elektricitet, end når det er helt fugtmættet.

 

Heldigvis er vi så kloge, at vi kan give 5 tips til, hvordan du kan undgå statisk og elektrisk hår!

1. Fugt

Dit tørre hår skriger på fugt, og derfor er balsam ekstra vigtigt, når du går i bad og vasker dit hår. Brug gerne en god hårkur mindst en gang om ugen, for at fugte dit hår helt optimalt.


Derudover har vi sørget for at Februarboksen ‘Danish Heroes’ indeholder en fantastisk hårolie, nemlig Hair Protection Oil fra Scandinavian Biolabs, som er helt essentiel til tørt og skadet hår! Så husk at giv dit hår lidt ekstra kærlighed med en god hårolie (gerne hver dag), som giver ekstra fugt og beskytter dit hår.

2. Tør dit hår rigtigt

Efter din hårvask er det vigtigt, at du tørrer håret forsigtigt, og ikke giver det en ordentlig rusketur med håndklædet – det er nemlig med til at fremme elektrisk hår. 

Hvis du tørrer håret med en føntørrer, så husk at bruge et varmebeskyttende produkt, så du ikke udtørrer dit hår – igen anbefaler vi at bruge hårolie!

 

Det kan faktisk også være en rigtig god idé at slutte af med kold-luft-tørring for at lukke hårstråenes skællag, så håret bliver glattere, da det giver en mindre friktion og holder bedre på fugten i håret.

3. Red dit hår

Red dit hår hver aften. Fordi når du reder håret igennem fra hovedbunden og ud i længderne, redes hudens naturlige olieproduktion væk fra hovedbunden og ud i håret. 

På den måde holdes hovedbunden ren i længere tid, og du får gratis fugt til håret i form af hovedbundens naturlige sebum-produktion.

Vi anbefaler Wheat Fiber Hårbørste fra Zoë Ayla, som er virkelig god til alle hårtyper.

4. Hold dig væk fra udtørrende produkter

Tro det eller ej, men flere af de traditionelle hårprodukter indeholder nogle ingredienser, der kan udtørre dit hår, hvilket gør, at håret i langt højere grad bliver elektrisk. Så når du er ved at style håret og tænker, hvorfor mon mit hår er elektrisk, så tag et kig på dine hårprodukter. 

 

 

Sulfater er en af de største syndere, og de virker især udtørrende på de krøllede hårtyper. Så hvis du er indehaver af et tørt eller krøllet hår, skal du sørge for at være på udkig efter disse stoffer.

5. On the go

Hvad gør du så, når du står på arbejdet med flyvende hår? 

Hav gerne altid et fugtgivende produkt med i tasken til at gnide i hårets længder, når det begynder at flyve rundt. Her kan en helt almindelig fugtighedscreme eller håndcreme faktisk gøre underværker – we shit you not!

Sørg for at varme cremen godt op i dine håndflader, og fordel derefter en lille mængde svarende til en mandel i dit strittende hår.


Men hvis du ikke er komfortabel ved at fugte dit hår med creme, så vil vi varmt anbefale dig at have vores virkelig gode Shine Mist fra GOLD Haircare med i tasken – ALWAYS.

Eller sørge for altid at have en elastik eller hårklemme i tasken så du hurtigt kan sætte håret op.

Det var vores bud på 5 tips til at undgå elektrisk hår. Lad os vide hvad du ellers godt kunne bruge en guide til, så tryller vi gerne et indlæg mere!

 

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os på kontakt@theladybox.dk, hvis du har ønsker om emner eller andet vi skal skrive om her på bloggen, eller hvis du blot har spørgsmål😁

Amalie

Amalie

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar