6 Tips til at bekæmpe uren hud

Uren hud er super nederen, og især hvis man skal til en begivenhed. Men det er også vigtigt og huske på, at vi alle døjer med uren hud i ny og næ. Uren hud kan sagtens opstå af din makeup og valg af ansigtscreme, hvis din hud ikke kan ånde gennem de produkter du bruger og kan tilstoppe porerne. Det er enormt vigtigt at du er opmærksom på, hvordan din hud reagerer på de produkter du bruger. Hvis du har en sart hud, kan du heller ikke bare bruge ansigtsscrubs og skrubbe din hud, det kan faktisk gøre din hud mere irriteret og uren.

Vi indrømmer gerne at vi jo ikke kan kurerer uren hud, men vi vil gerne give dig lidt tips til hvordan du kan undgå det, og dermed mindske det. Husk på, at det er ikke vigtigt at have en helt ren og clean hud, det vigtigste er, at have en sund hud.

Hvorfor får man uren hud?

Den største årsag til urenheder kommer fra olier, snavs, døde hudceller, make-up produkter og det forkerte valg af ansigts cremer. Uren hud skyldes hovedsageligt af overproduktion af talg i talgkirtlerne, som bliver aktiveret af kønshormoner. Det er derfor også grunden til, at huden ofte bliver uren i puberteten. 

Talg er hudens naturlige fedtstof, som udskilles fra talgkirtlerne, der beskytter huden mod at tørre ud og sprække. Talgkirtlerne ligger opad hårsækkene og udskiller talg, de er overalt på huden, primært i ansigtet, hårbunden, brystet og på ryggen.

 

Hos nogle mennesker udvikler urenhederne sig til bumser eller acne, enten i en større- eller mindre grad. Hos mange forsvinder urenhederne når puberteten så er ovre, men hos nogle, især kvinder, er der en tendens til at urenhederne fortsætter ind i voksenlivet – Derfor er det vigtigt med en god grundpleje.

Hvordan behandles uren hud?

  1. Vask/rens din hud hver morgen og aften med en mild og gerne allergivenlig cleanser. Det er ikke nødvendigt at vaske sig mere end 2 gange om dagen, selv hvis man har en uren hud. Vi anbefaler Mild Facial Cleansing Milk fra Grums, som fjerner urenheder, holder hudens porer rene og stopper overskydende produktion af talg/fedt i ansigtet. 

  1. Smør din hud mindst én gang om dagen med en plejende creme, som kan reducerer urenheder. Hvis du har urenheder og bumser, så er det ikke ensbetydende med at du skal udtørre din hud. Du skal tilføre den fugt, som huden har brug for, fordi ellers vil den producere mere fedt, som bare vil give flere urenheder og bumser.

 

  1. Undgå at smøre huden ind i tyk kosmetik, generelt skal man undgå at bruge produkter med olie. Nogle olier kan nemlig tilstoppe talgkirtlerne, også kendt som, at give tilstoppede porer. Tilstoppede porer resulterer ofte, i uren hud i form af hudorme og bumser. Du kan sagtens bruge makeup, men i moderate mængder, gå evt. efter mineralbaseret makeup, eller hvis du bruger foundation, så bland din foundation med lidt dagcreme, så den bliver mere let og åndbar. Men igen husk at vær opmærksom på hvordan din hud reagerer, på de forskellige produkter du putter på din hud.

 

  1. Undgå at trykke urenhederne ud med neglene, da det kan give sår og i værste tilfælde ar. Urenheder skal bekæmpes med hudpleje eller evt. medicinske cremer eller piller fra en læge. MEN der er altså heller ikke noget værre end en kæmpe gul bums, så tag et stykke papir omkring fingrene, evt. lav et lille hul med en desinficeret nål, og klem derefter pudset ud. For at forhindre et nyt udbrud, så rens din hud efterfølgende, og vask altid hænder før og efter du har presset bumsen.

 

5. En generel ting er, at du skal spise sundt og varieret, og drik masser af vand. Det er dermed ikke sagt at du ikke kan få urenheder, hvis du spiser sundt, det er nemlig en individuel ting om man får urenheder og bumser, af at spise fed mad. Vær opmærksom på hvornår du får uren hud, på den måde ved du bedst selv, hvad du skal være opmærksom på. Læg mærke til om din hud bliver uren efter du har spist chips, eller en burger, på den måde kan du holde øje med hvilke madvarer din hud reagerer på. Og så kan du jo spise mindre af det, eller time det så du ikke skal noget dagen efter 😉

 

6. Udover en generel sund livsstil, så undgå stress, da det kan påvirke din hud i en negativ retning. Stressede perioder resulterer i, at din hud kommer i ubalance, men hvis du kommer igennem den stressede periode, bliver huden for det meste “normal” igen – Husk altid at lyt til din krop!

Det er vigtigt at din hud kan ånde gennem de produkter du bruger, så din hud ikke bliver yderligerer irriteret af varme og fugt.

Et tip er at gå efter produkter, som indeholder aktive ingredienser:

Salicylsyre: Bekæmper dannelsen af hudorme og bumser.

Zink-PCA: Regulerer talg (sebum) produktion og har en anti-shine effekt.

Piroctone Olamine: Modvirker gærsvamp på huden.

Glycerin: Tilfører huden fugt uden at tilstoppe porerne.

Niacinamid: Dæmper rødme og irritation, samt øger elasticiteten i huden.

 

 

 

Tusind tak fordi du læste med til slut, det er vi virkelig glade for!

 

Har du feedback eller idéer til emner, du vil læse mere om? 

Så er du velkommen til at skrive til kontakt@theladybox.dk eller skrive en kommentar nedenfor 😊

 

På Gensyn 😘

Bekæmp urenheder

Ladybox anbefaler 3 produkter

Repair microbiome Day Creme, SKØN Skincare

En lækker ansigtscreme til tør, sart eller moden hud. Indeholder naturlige olier, vitaminer og dokumenterede ingredienser, som virker fugtgivende og smidiggørende.

Reddition Body Cleanser, Terre De Mars

En fantastisk let skummende rensegel, som efterlader huden frisk og tonet. Indeholder bioaktive ingredienser såsom kaffe og rosmarinekstrakt, samt verbena olie, som renser huden.

A-vitamin Night Face Mask, Cossy

Ansigtsmaske, som er en creme. Indeholder a-vitamin, vegetabilske olier og hyaluronsyre. Den virker opstrammende og mindsker porerne i huden.

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar