Aktiviteter til juleferien

Juleferien nærmer sig med hastige skridt, og det betyder hygge med familien. Vi har fundet 8 forskellige aktiviteter, som I kan lave sammen også med børnene. Julen er hjerternes fest, og bringer mange familier sammen. Når familien samles, og børnene har fri og er utålmodige, så er det altid godt at have lidt aktiviteter gemt i ærmet.

Læs også: Julegaveinspiration

1. Julebagning

Intet smager og dufter så godt som julen. Måske i allerede har haft gang i køkkenet, men hvis ikke, så er juleferien jo et perfekt tidspunkt at få bagt en masse julekager, måske det også kan række til juleaften.

I kan gå i krig med både æbleskiver, vaniljekranse, brunkager, klassiske julesmåkager der kan pyntes fint af børnene, jødekager, klejner og meget andet🍬

 

En perfekt måde at hygge med børnene på, og til at komme i rigtig julestemning.

2. En dejlig skovtur på jagt efter kogler og sten

Det er vidunderligt koldt for tiden, og der ligger sne mange steder i landet. Men derfor kan en god lang gåtur i skoven være en helt idyllisk ting at gøre med hele familien. Få pakket børnene godt ind i vintertøjet, og afsted med jer!

Giv evt. bedsteforældrene et kald, og tag hele familien med i skoven. Tag en pose med i lommen, og lad børnene gå på jagt efter kogler, kæppe, sten og andre af naturens vidunderligheder. Det kan både bruges til at lave juledekorationer til bedsteforældrene (hvis de ikke allerede har fået), eller til pynt til julebordet eller juletræet. Med lidt ler, sløjfer, glimmer- og sne spray kan man komme langt!

3. Oplev ægte Julemagi

Vi har undersøgt nogle af landets magiske juleoplevelser, og her kommer lidt inspiration til hvor i kan tage hen og se masser af julelys og hyggelig stemning!

Tivoli i København er altid en sikker vinder, og i år er ingen undtagelse. Oplev ægte julemagi, med masser af lys og flot juleudsmykning.

Oplev en magisk jul i skulpturparken Blokhus, hvis du befinder dig i Nordjylland.  Her lyser millioner af julelys parken op og skaber magiske juleoplevelser for både store og små.

Eller hvis du befinder dig på Fyn, så tag på H.C Andersen julemarked i Odense, som er et af byens største og mest traditionsrige kulturtilbud.

Eller oplev en ægte udendørs lysfestival i Ringsted med forskellige temaer og designs. Umådeligt mange lys og smukke lysskulpturer!

Vi er sikre på der findes mange flere julemarkeder og meget mere rundt omkring, men disse var blot et udpluk til inspiration, hvis i skulle keder jer.

4. Se Julefilm

Hvad byder mere op til julehygge og samvær med ungerne end en god julefilm. Der kommer for det meste altid gode og klassiske julefilm i fjernsynet i juleferien, ellers kan diverse streamingtjenester nok også hjælpe jer lidt på vej🎥🍿

 

Frem med tæpper, dyner, slik og popcorn. Så er dén juleferie reddet.

5. Lav jeres egen julebagedyst-konkurrence

En traditonel og klassisk ting, som hører til julegodteposen, er altså konfekt. Gør plads til alle deltagere, og lav jeres egen julebagedyst i hjemmet, hvor kreativiteten og konkurrencen kommer i spil! 

 

Lidt inspiration til ingredienser kan være marcipan, nougat, hvid chokolade, mælke- og mørk chokolade, revet appelsinskal, mandler, valnødder, kokos og krymmel. Lidt nyttige redskaber, som i kan bruge kan være chokoladeforme, udstikkere, små knive og skeer. Klar, Parat, BAG!

6. Hold spilledag

Behold nattøjet på, eller tag jeres julesweatre på og sæt julegodterne frem. En hyggelig dag i familiens og børnenes samvær, med spil og fokus på hinanden.

Julen bringer mange familier sammen, og handler i princippet om samvær. Hvad kan ellers bringe familien sammen udover et godt brætspil? Der må vi bare sige at gode brætspil og kortspil kan noget helt særligt. Så hvad end i har i gemmerne, så frem med spillene, og sluk for fjernsyn og telefoner.

7. Stå på skøjter

Tag familien med på glat-isen, og brug en dejlig dag på at stå på skøjter. Det er en udendørs aktivitet, som alle kan være med til, og det er skide hyggeligt altså! Men du kan jo også sagtens tage din partner med på en lille skøjte-date, hvis det var det der lige var behov for❄️⛸

8. Tag på Gløgg-date

Juleferien lægger også op til at gøre noget godt for parforholdet, og en lille Gløgg-date kan da også sætte skub i romantikken. Tag din partner i hånden og sus på en hyggelig café, drik lidt dejlig gløgg, varm kakao eller kaffe og nyd hinandens selskab. Det giver også lige anledning til at få ungerne passet og tid til bare jer, inden det nye år starter, og hamsterhjulet kører igen. Meeeen nu er det jo også dejligt at bruge tid med børnene, så hvis det er, kan børnene jo også sagtens komme med på date. Hvis du hverken har børn eller partner, så giv din veninde, søster, bror, mor, mv. et kald, og sus på en dejlig gløgg-date!❤️

Tusind tak fordi du læste med til slut, det er vi meget glade for. Vi håber, at du er blevet inspireret til, hvad du kan underholde familien med i juleferien. Husk at du altid kan kontakte os på kontakt@theladybox.dk hvis du har nogle spørgsmål 😄

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar