5 aktiviteter til påskedagene

Skal du til påskefrokost eller selv være vært for en påskefrokost? Skal du blot aktivere familien? Eller trænger du bare til at skabe nærvær med familie og venner, så læs med. Vi kommer med 5 gode (og klassiske) aktiviteter, som du/i kan beskæftige jer med – store som små. En rigtig god mulighed for at sætte gang i børnene, meeeen også de voksne kan få en god konkurrence ud af det!

1. Påskejagt

En sand klassiker når det kommer til børn, er en god påskejagt, på den måde bliver børnene aktiveret på en sjov måde. En påskejagt kan både være inde og ude, så du er heller ikke begrænset af vejret.

Påskejagten kan bestå af mange ting, du kan lave en rute, som skal følges for at gennemføre den. Det kan være i form af påske-spørgsmål eller andre sjove spørgsmål, som skal besvares – På den måde kan det gøres til en lille konkurrence, hvis i er flere sammen.

Det kan være børnene skal finde nogle ting på vejen, sten, planter, dyr mm. for at komme tæt på naturen (hvis det er en udendørs rute).

Det kan være den klassiske påskeæg-jagt, hvor der skal indsamles chokoladepåskeæg, og kigge efter påskeharen. Du kan gemme æggene i haven, og give ledetråde til hvor påskeharen har gemt dem.

Man kan faktisk gøre mange ting med en påskejagt, som både store og små kan deltage i, det er kun fantasien, der sætter grænser.

2. Puste & Male æg

Påsken er jo særligt kendt for sine påskeæg, og i den forbindelse er en hyggelig aktivitet at puste og male æg. 

Når du skal puste æg, skal du altid sørge for at spritte æggene af inden, for at undgå salmonella – Du kan også skolde dem i kogende vand i et par sekunder.

Brug en nål/knappenål til at prikke hul i begge ender af ægget – Der skal kunne komme en tændstik igennem hullerne.

Nu kan du tage ægget op til munden, og puste indholdet ud – Du kan også forsøge dig med at puste i et tyndt sugerør.

Du kan til sidst evt. putte dit æg i lidt sæbevand og ryste det godt, for at vaske det rent. Sæt ægget med et af hullerne nedad så vandet kan løbe ud, tør ægget godt efterfølgende.

Man kan male æg med enten vandfarver, akrylfarver eller tusch og du skal blot bruge en pensel. Man kan klippe nogle mønstre ud i papir, som man kan male efter, og gøre det lidt lettere for børnene.

Sådan hænger du ægget op

Find en tændstik og knæk den over på midten, brug det stykke uden svovl og bind en sytråd omkring midten på tændstikken.

Før den igennem hullet i toppen af ægget, sørg for at den placerer sig på tværs i ægget, når du hiver i sytråden.

 

Nu har du en alletiders påskepynt, og det er lavet med kærlighed.

3. Trille æg

At trille æg er en gammel skik, hvor man fejrer at foråret kommer. En sjov tradition for hele familien, hvor alle kan være med. 

Man triller oftest æg ned ad en bakke, men hvis man ikke har en bakke i nærheden kan man sagtens lave legen på flad jord. 

Man skal bruge: Hønseæg og chokoladeæg, snor eller andet til at indramme en bane.

Alle deltagerne har minimum ét hårdkogt æg, og der laves en lang bane 3-4 meter. Deltagerne står får enden af banen, og efter tur triller man sine æg. På banen ligger man chokoladeæg, som man skal ramme med sit hårdkogte æg.

På skift ruller man sit æg, i et forsøg på at ramme chokoladeæggene, som ligger på banen. Hvis man rammer et af de æg der ligger på banen, får man dem- Få skrabet så mange chokoladeæg sammen som muligt!

 

Man kan sagtens udvide legen, og gå efter hinandens æg også.

4. Gækkebrev

Gækkebreve stammer faktisk helt tilbage fra 1700 tallet, og anses dermed for en gammel dansk tradition hvor brevet indeholdt en vintergæk.

Gækkebrevene har til formål at “gække” og vildlede sine kære lidt, med en sjov gåde.

Et gækkebrev kan klippes i papir, og have mange former og mønstre. så skriver man gerne et vers i brevet, hvor man afslutter med prikker, som svarer til de bogstaver der er i sit navn. Man kan skrive et digt, strofe eller en sød hilsen, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hvis modtageren gætter hvem der har lavet brevet, skylder afsenderen (den, som har lavet brevet) et påskeæg til modtageren. Og omvendt, hvis ikke modtageren kan gætte det, så skylder vedkommende afsenderen et påskeæg. 

 

Det er for det meste et chokoladeæg, men det kan sagtens være noget andet som vedkommende vil sætte pris på.

5. Garnæg

Lad os fortsætte lidt i det kreative hjørne, med disse kreative garnæg til påskepynten. 

Du skal bruge hobbylim/skolelim, vand, vandballon, garn, pensel, bagepapir og en nål.

Start med at blande hobbylim med vand, så det er halv lim og halv vand. 

Pust vandballonen op i den størelse du ønsker dit æg. 

Vikl garnet omkring vandballonen i det mønster du ønsker (hold enden på plads i starten, da det godt kan være lidt svært at starte).

Påfør rigeligt af lim-blandingen med en pensel, så det tørrer ind i garnet.

Lad dem tørre på bagepapir i ca. 2 døgn.

Spræng ballonen med en nål, og fjern ballon resterne.

Ekstra tip: Efterfølgende kan du pynte æggene med fjer, øjne og næb og gøre det til kyllinger, hvis det har interesse.

 

 

 Tusind tak fordi du læste med til slut, det er vi virkelig glade for!

 

Har du feedback eller idéer til emner, du vil læse mere om? 

Så er du velkommen til at skrive til kontakt@theladybox.dk eller skrive en kommentar nedenfor 😊

 

På Gensyn 😘

Påske snacks

Ladybox anbefaler 3 produkter

Maple Syrup & Seasalt, Nutisal

Tørristede mandler, cashews og peanuts med smagen af ahornsirup og havsalt. En appetitvækkende sammensætning af smage til forbrugeren med en sød tand.

Doubleshot Intenso, Starbucks

Kaffedrik med fairtrade-certificeret Starbucks Arabica kaffe og mælk. En kombination af colombiansk kaffe, espresso arabica kaffeekstrakt og grøn kaffeekstrakt.

Gourmet skumfiduser, The Mallows

Gourmet skumfiduser med salted kramael, med smag af vanlije og en blød cremet karamel, som er overtrukket med belgisk mælkechokolade og er omsluttet af kakao.

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar