Bekæmp poser og mørke rander under øjnene

Er du træt i dag? Det er super nederen at blive spurgt om, hvis man rent faktisk føler sig frisk. 

 

Huden omkring øjnene, er mere tynd og sart end andre steder på kroppen. Det gør at huden omkring øjnene er mere sårbar og følsom, blandt andet over for dehydrering, træthed og rygning.

Derfor er det vigtigt, at man er omhyggelig med at beskytte og pleje sit øjenområde.

Der er ikke mange oliekirtler eller kollagen i huden omkring dine øjne, sammenlignet med resten af kroppen. 

Mørke rander, poser og fine linjer omkring øjnene gør, at man generelt ser mere træt og ældre ud, end man formentlig er. Og fordi at huden er tynd og ekstra følsom, kræver det lidt ekstra omsorg, pleje og forkælelse.

Hvorfor opstår mørke rander under øjnene?

Mørke rander under øjnene er et af de største hudproblemer, der findes. Huden er mørkere end andre steder, og oftest i de rødlige, lilla eller blålige nuancer. 

De opstår ofte i perioder med stress og mangel på søvn, fordi det resulterer i en dårlig blodcirkulation. 

Derudover kan ting som mangel på vitaminer, rygning, druk, allergi, dårlig fordøjelse og for lidt motion også sætte sine spor som mørke rander under øjnene. 

 

Mørke rander kan dog også være arveligt, og ligge i generne. Hvis det er tilfældet, kan det være svært at gøre noget mod det, andet end et kosmetisk indgreb eller en god concealer til at dække dem.

 

Vi deler ud af tips til at forebygge forekomsten af mørke rander og hævelser, så du kan blive klogere på hvad du skal være opmærksom på.

Bekæmp mørke rander under øjnene


  1. Søvn

Når man ikke har sovet nok, er der en tendens til at huden bliver blegere, og de mørke rander under øjnene bliver tydeligerer. Forsøg dig derfor med at gå i seng nogenlunde samme tid hver aften, og få 8 timers sammenhængende søvn. Så vil dit ansigt og dine øjne se mere friske ud.

  1. Sæt gang i systemet

Spis sundt og varieret, sørg for at få masser af fibre fra grøntsager og fuldkorn. Sørg for, at få de nødvendige vitaminer kroppen har brug for, du kan læse her om 3 vigtige vitaminer, som du har brug for og find ud af hvordan du optager de rette vitaminer.

Rør dig ca. 30 minutter dagligt, så du får gang i fordøjelsen. På den måde undgår du at kroppens giftstoffer hober sig op, og sætter sig som uren hud eller mørke rander.

  1. Drik masser af vand

Hvis du ikke får drukket nok væske (vand) i løbet af dagen, kan det resultere i en tør og dehydreret hud omkring øjnene, som derved giver mørke rander. Som tommelfingerregel skal man gerne drikke 1 ½ – 2 liter vand om dagen, alt efter hvor aktiv man er, så gerne mere.

  1. Rygning

Cigaretter har en dårlig virkning på blodgennemstrømningen i kroppen, og det har derfor en negativ virkning på blodkarrene omkring øjnene, som kan resultere i mørke rander.

  1. Spis mindre salt

For meget salt kan hæmme blodgennemstrømningen, og det kan give mørke rander og hævelser under øjnene. Derudover kan det også hæve risikoen for hjerte-kar-sygdomme, så vær påpasselig med dit saltindtag.

  1. Nallerne væk

Undgå at klø og gnid i dine øjne, hvis det klør, kan det være tegn på allergi så få foretaget et allergitjek, hvis det bliver ved. Når du gnider i dine øjne, irriterer du huden, og det kan være med til at ødelægge de små blodkar under øjnene.

  1. Nedkøling

Hvis du tager et par agurkeskiver på dine øjne, kan du opfriske hævede øjne og poserne under dem. Agurken indeholder ascorbinsyre, som dræner huden for den ekstra væske der har hobet sig op og skabt hævelserne. Agurkeskiverne kan virke kølige og beroligende for huden, derfor er det også en god måde at tage 10-15 minutter og lige få slappet af. Man kan også bruge kolde kamille the-poser frem for agurkeskiver.

Det er ikke en garanti for at dine rander forsvinder, men det kan mindske det og nedtone hævelserne så de ikke er så iøjnefaldende. 

  1. Makeup

Det er ikke fordi at makeup bekæmper mørke rander og poser under øjnene, men det er en god måde at få dækket dem på. Med en god concealer kan du komme langt, du kan netop nedtone det så det ikke er iøjnefaldende. Dette er også den bedste måde at arbejde med sine rander, hvis det er i generne og dermed et fast element på din hud man ikke kan gøre noget ved, og hvis man gerne vil undgå et kosmetisk indgreb.

  1. Øjencreme

Sidst, men absolut ikke mindst, er at investere i en god øjencreme, som kan arbejde med- og mindske de mørke og posede rander under øjnene.

Gå efter produkter der indeholder generelt aktive ingredienser såsom vitaminer, glycerin, niacinamid og hyaluronsyre mm., som kan være med til at beskytte huden omkring dit øjenområde.

 

Her er 2 produkter, du kan prøve:

Tightening & resplendent eye mask fra Symbiosis London, som hjælper med at opstramme, forynge og lysne det sarte øjenområde op. Den indeholder hyaluronsyre, pullulan og sheasmør, som arbejder med at reducerer hævelser, fine linjer og mørke rander.


Argan eye gel fra Cossy, som fugter, beskytter og nedkøler din hud og efterlader huden blød og smuk. Den kan påføres morgen og aften, og da den har en hurtig absorbering kan den påføres før din makeup.

 

 

 Tusind tak fordi du læste med, det er vi virkeligt glade for!

 

Har du feedback eller idéer til emner, du vil læse mere om? 

Så er du velkommen til at skrive til kontakt@theladybox.dk eller skrive en kommentar nedenfor 😊

 

På Gensyn 😘

Frisk dig op

Ladybox anbefaler 3 produkter

Deluxe Hyaluronic Night Cream, Avant Skincare

En natcreme, som fugter ansigtet og øjenområdet, samt arbejder blandt andet med at give næring til din hud med dens indhold af hyaluronsyre. Den indeholder 50 ml.

Pro-Intense Acid Day Creme, Avant Skincare

Pro-intense Hyaluronic Acid Illuminating Day creme, indeholder både hyaluronsyre, havvand, jojobaolie og sojalecithin. Giver en masse fugt og forbedre fine linjer og rynker.

Hydra-gel eye patches, Youth Lab

Slut med mørke rander og tør hud omkring øjenområdet, de fugtgivende og opstrammende eye patches har anti-rynker ingredienser. Giver fugt og beroliger dehydreret hud.

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar