Dittes anbefalinger til lækre og søde opskrifter

Ladybox anbefaler, Sundhed & livsstil

Dagens hovedperson: Ditte Julie Jensen 
/Blogger, kagebogsforfatter, kageskribent, foredragsholder 
og indehaver af stelserien By Ditte Julie.
/www.dittejulie.dk 
/@dittejuliejensen

Hvad er hemmeligheden bag dit store bage talent?

“Jeg ved ikke, om jeg har en hemmelig opskrift på det talent. Jeg tror egentlig, at jeg alle dage, siden jeg var helt lille, har været enormt kreativ. Jeg er ikke født og opvokset i en familie, hvor vi har bagt meget. Jeg har ikke været med mine bedsteforældre i køkkenet, og der er ikke rigtig nogen i min familie, der har et bagetalent. Jeg tror egentlig, det kommer af, at jeg godt kan lide at være kreativ, og det føler jeg, at jeg kan være igennem kagerne. Og at det så også har vakt enorm stor interesse for mig at gå op i smage og kemi bag, og hvordan man kan trylle lækkert bagværk frem, der smager af noget, sådan så det ikke kun er øjnene, der bliver tilfredsstillet.” 

Hvad inspirerer dig, når du bager og laver desserter?

“Min inspiration den opstår ofte, når jeg er i køkkenet og er i gang med noget. Så kan jeg godt stå og tænke “ej hvis nu den her kage havde set sådan her ud. Eller næste gang bør jeg gøre sådan her”. Det er ofte, mens jeg er i gang og er kreativ, at jeg får mulighed for at tegne noget nyt til næste gang, jeg går i køkkenet. Kreativitet kan også opstå, når jeg sidder og bladrer i et magasin. Pludselig ser jeg nogle farvesammensætninger og tænker, at det kunne være flot på en kage. Det kan også komme fra en drink, jeg får, eller en gåtur i naturen, eller når jeg sidder og bladrer i bøger. Min inspiration kan komme fra mange ting, jeg får ind – og det behøver ikke komme fra en kage.” 

Foto: Ditte Julie Jensen

Hvad er dit bedste fif til at lave søde desserter, som er sukkerfrie?

Jeg har den holdning, at det er ikke kagerne, der gør dig tyk, hvis det er sådan man ser på det. Der er mange, der forbinder kager med noget usundt, men ifølge mig er sukker ikke usundt. Sukker er en ren råvare og dét er sødemiddel for eksempel ikke.  Så jeg har det oprigtigt sådan, at der ligger mere sundhed for mig i at kunne nyde et stykke kage og få en mængde kalorier af rene råvarer. Så kan jeg spise sundt resten af dagen. Jeg er dog fortaler for at lave smoothie-bowler eller blende bananer og alle mulige andre ting for at lave noget lidt sund dessert. Her får man sødmen fra bær, vanilje eller banan, men igen – her kan jeg bare bedst lide at få de rene råvarer.” 

Hvis du skulle give 3 bud på sunde, søde snacks - hvilke skulle det så være?

Jeg synes sådan en god gammeldags gang abemad, hvor man bare skærer råcremen fra, men topper med nødder og mørk chokolade. Dét synes jeg er mega lækkert. Jeg synes også det er lækkert at blende banan og kakao og et eller andet andet, særligt når det er frosset. Så man får den der is-agtige konsistens og så toppe med friske bær og nødder.  Jeg er også helt pjattet med honningristede nødder. Og så bare sidde og nyde det med yoghurt eller skyr.

Hvad er din bedste go-to glutenfrie dessert og kage?

Jeg bager jo selv enormt meget glutenfri, fordi jeg har rigtig mange veninder, som lider af cøliaki. Derfor er det også blevet spændende for mig at prøve at udfordre, hvordan bagværket stadig kan være mega lækkert. Jeg vil egentlig sige, at hele humlen ligger i at undgå mel, men lade være med at erstatte den med et andet mel produkt. Så hellere bruge nødder, mandler, mandelmel og marengsmasser – fordi dét kan noget helt andet, og har en helt anden lækker luftighed i sig.”

Til sidst - kan du løfte sløret for din absolutte yndlingsdessert?

Jeg har jo så mange yndlings. Men noget af det, jeg allerbedst selv kan lide at nyde, og noget af det, der gør, at jeg har svært ved kun at nyde et enkelt stykke, er når det kommer til tærter. Jeg synes simpelthen smagen af sådan en smørstegt, sprød mørdejsbund blandet med lækkert fyld af marcipan, nødder og karamel med masser af bærcreme, det er bare absurd lækkert og noget som jeg virkelig værdsætter at spise.”

Benedicte B.

Benedicte B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar