Er vi boss ladies nu?

5. november 2018

Hvordan er iværksætterlivet så? Er det glamourøst og føler vi os alle fem som boss ladies, der er klar til at overtage verden? Både ja og nej…

Ja, fordi det er den fedeste følelse at skabe noget fra bunden.

Nej, fordi selvom det er virkelig sjovt at starte sit eget, er det hårdt arbejde og der er mange ting, som man ikke er klar over, at man skal have styr på, og som man er nødt til at lære hen af vejen.

Hvorfor gør vi det så?

Vi har alle fem længe haft en drøm om at starte vores eget, fordi der er noget ved at starte noget selv, og at være sin egen chef, hvor vi kan arbejde hårdt, for noget vi tror på.

Der er noget ved at søsætte sit eget projekt, frem for hver dag at gå på arbejde, hvor andre har besluttet, hvad man skal nå og hvad der skal laves. Der er intet galt med at være lønmodtager, og nogle finder deres drømmejob netop som lønmodtagere. For os er det et spørgsmål om at skabe noget, og realisere en drøm, hvor vi selv bestemmer hvor rejsen går hen og hvad det kan blive til.

Vi har hver især meget forskellige kompetencer, og pt. har vi også meget forskellige karriereforløb i gang. Det sætter begrænsninger, men det skaber også muligheder.

Hvordan bærer vi os ad?

To arbejder fuld tid, en arbejder deltid i flere jobs og de to sidste er studerende med tilhørende studiejobs. Når man starter en virksomhed, vil man jo i starten lægge tid i det, uden at vide om det giver noget tilbage i sidste ende. Derfor er setuppet lige nu, at vi klarer meget i løbet af ugen på egen hånd. Vi mødes fast en gang om ugen. Her samler vi op på, hvad vi har lavet hver især, og aftaler, hvad der skal laves af hvem, til vi mødes igen ugen efter. Nogle gange er der tid til at mødes flere gange, andre gange holder vi os til den ene gang.

Mulighederne skabes, når vi netop er så forskellige som vi er. Vi har forskellige uddannelser bag os og forskellige jobs i bagagen med erfaring indenfor både markedsføring, økonomi og sociale medier – og det giver os mulighed for at bidrage på hvert vores område og tage ansvar for “vores del” af virksomheden.

Det er klart, at når vi alle sammen skal have vores egen hverdag til at fungere, så kræver det klare aftaler og at disse overholdes. Ellers når vi ingen vegne. Det betyder også, at vi bruger meget af vores fritid på hinanden. Vi var veninder på forhånd, og den del skal der naturligvis også tages hånd om. For hvordan klarer man lige at være veninder og at starte en virksomhed sammen?

Det har vi bl.a. klaret ved at sætte klare rammer op: vi er veninder, men vi er også kollegaer nu – og de to ting er ikke ens. Der skal være plads til at sige sin mening ift. virksomheden, uden at der er nogle sure miner mellem os som veninder efterfølgende. Så de to roller hænger altså ikke sammen. So far, er vi er ret gode til at holde det adskilt, men der vil naturligvis være nogle overlap. Når vi er sammen som veninder, kommer vi til at snakke om virksomheden, og når vi er sammen omkring virksomheden, kommer vi til at vende nogle personlige ting. Overordnet er vi dog gode til at holde det hver for sig.

Er det så det værd?

Én ting er helt sikkert. Man skal være klar på at investere tid og energi i at starte en virksomhed, fordi man synes det er sjovt, og fordi man tror på det. For det er med risiko for, at man måske intet får igen – ud over læring. Statistikkerne for at nye virksomheder klarer sig, og rent faktisk bliver til noget, er ikke lovende – men hvordan kan man vide, hvad det kan blive til, uden at afprøve det?

Spoiler alert: det kan man ikke. Og vi har ikke lyst til at stå om 10 år uden at have afprøvet vores drøm. Så nu går vi efter det, og det er hårdt, udfordrende og nogle gange frustrerende, men det er også virkelig sjovt og givende. Vi lærer noget hver eneste uge, og forhåbentlig har lige netop DU lyst til at støtte vores virksomhed, eller også har du fået mod og lyst til at gå efter din egen drøm!

Så følg med i vores rejse, måske du får inspiration til at søsætte din egen rejse?

Nicoline

Nicoline

Medejer og økonomiansvarlig
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *