Fastelavn er mit navn

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have… hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade”. Så blev det endelig Fastelavn igen, og det betyder selvfølgelig, at det er tid til at spise fastelavnsboller! Men selvom bageren er lige rundt om hjørnet, så er der intet så lækkert som smagen og duften af hjemmebag. Så skynd jer at fyr’ op for ovnen, for vi har selvfølgelig fundet en skøn opskrift til jer, så I rigtig kan forkæle jer selv og nyde at foråret er på vej!

Ingredienser

Antal: 24 stk.

Forberedelsestid: ca. 2 timer

Dejen:
600 g hvedemel
2 spsk. sukker
2 tsk. kardemomme
200 g koldt smør
2,5 dl mælk
50 g gær
2 æg

Vaniljecreme:
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl mælk 
1-2 tsk. vaniljesukker
2 æg

Glasur:
Flormelis
vand
Evt. kakao

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, sukker, kardemomme og (koldt) smør sammen. Ælt det med fingrene til en smuldret masse.
  2. Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg og pisk massen sammen.
  3. Bland gær-/æggeblandingen sammen med de tørre ingredienser, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i en skål i cirka 30-40 minutter.
  4. Cremen: Alle ingredienser kommes i en gryde og piskes godt sammen. Massen varmes op til kogepunktet under piskning indtil den bliver tyk. Herefter tages gryden af varmen, så den kan køle af.
  5. Efter hævning deles dejen i 24 stykker, som rulles flade. Læg 2-3 tsk. creme på hvert stykke.
  6. Fold stykkerne sammen og sørg for, at de er lukket helt tæt. Læg dem på en bageplade med lukningen nedad.
  7. Bollerne pensles med æg og bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  8. Bollerne tages ud og køles af på en bagerist og pyntes med glasur.
  9. Spis et par af dine lune fastelavnsboller (det har du fortjent!).
Camilla

Camilla

Medejer og økonomiansvarlig
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *