GUIDE: Sådan får du smukke, velplejede negle

Mange af os har lange renserutiner til ansigt og krop, men vi glemmer ofte neglene. Vores negle bliver udsat for meget hver dag, og har derfor også brug for pleje og kærlighed. Her er alt, hvad du skal vide om pleje af dine negle, samt påføring af neglelak.

Plej dine negle og undgå at de knækker

Det er vigtigt at have en god neglerutine, hvis du ønsker at dine negle altid skal fremstå velplejede. Du kan opleve, at dine negle knækker eller flosser, og dine neglebånd bliver tørre, hvis ikke du passer på dem, men en usund kost kan faktisk også påvirke dine negle.
Her er nogle go’s and no-go’s, når det kommer til dine negle.

GO

Brug negleolie:

 • Brug en negleolie hver aften inden du går i seng, så dine negle og neglebånd kan få fugt og pleje natten over. Hav den evt. stående på dit natbord, så du ikke glemmer det.

Fil i én retning:

 • Sørg for kun at file dine negle i én retning, da du ellers kan risikere at ødelægge
  dine negleplader og flosse dem. Fil udefra og ind mod midten.

Brug base og top coat:

 • På denne måde beskytter du neglene, samtidig med at din neglelak holder længere. Sørg dog for en gang imellem og hold pause fra neglelakken, så dine negle kan få luft.

NO-GO

Bide dine negle:

 • Ja, denne havde du nok gættet, men det får dine negle til at spalte, og så er det heller ikke sundt for tænderne – så vi siger det igen… lad være med at bide dine negle!

Kradse din neglelak af:

 • Når du kradser din neglelak af ødelægger du neglens overflade. Brug i stedet en mild neglelakfjerner – gerne uden acetone.

Kunstige negle:

 • Kunstige negle kan være elegante, men desværre slider de utroligt meget på dine egne naturlige negle. Plej derfor dine negle ekstra meget, hvis du ved særlige lejligheder får lavet kunstige negle.

Dine negles udseende kan være et udtryk for din hygiejne såvel som personlighed. Så hvis du vil gøre et godt førstehåndsindtryk og generelt fremstå velplejet, så anbefaler vi stærkt, at du følger du ovenstående råd, og så vil dine negle med garanti fremstå smukkere og mere velplejede.

Pynt med neglelak

Nu har vi styr på pleje af neglene, så nu til den sjove del – nemlig at pynte dine negle og gøre dem endnu smukkere med neglelak. Selvom neglene ikke har godt af for meget neglelak for ofte, så er der intet i vejen med at pynte dem i hverdagen eller til arrangementer – så længe man husker at gøre det med en rutine, som ikke skader neglene for meget. For neglelak kan virkelig få dine hænder til at se fantastisk smukke ud – og det siger vi selvfølgelig ikke “nej tak” til. Så følg disse trin for at få smukke negle, der holder.

 1. Sørg for at vaske dine hænder, inden du påfører neglelakken, så du vasker fedt og snavs fra neglene. På den måde binder neglelakken sig lettere til neglene og holder længere. Nu kan du lægge din base coat.
 2. Lad ikke din base coat tørre helt, men kun delvist inden du lægger den farvede neglelak på, da det får lagene til lettere at binde sig sammen. Læg nu neglelakken i 3 lange strøg og start i midten, og derefter et strøg på hver side.
 3. Nu til top coat, der får din neglelak til at holde længere, samtidig med at det giver en smuk glans eller et mat look – alt efter hvilken top coat, du vælger.
  Når din neglelak er helt tør, så slut af med en negleolie, så dine negle fremstår endnu smukkere.

Og TADA! Resultatet er smukke og velplejede negle. Så hvis du ikke allerede gør, som beskrevet i guiden her, så er det bare om at komme i gang og ændre, der hvor det går galt – dine negle vil elske dig for det!

Ladybox anbefaler 3 produkter til dine negle

Negleolie fra Seacret

Seacret’s negleolie hjælper med at fugte området omkring fingerneglene, blødgøre huden og hjælper med at forebygge mod tørhed. Brug negleolien en gang om ugen, og masser olien ind i huden, indtil den er absorberet.

Base & Topcoat fra Appeal4

Et multiprodukt der styrker og beskytter neglen, og fungerer som både top og base coat. Brug den både under og over neglelakken og forlæng holdbarheden på lakken samtidig med at neglen beskyttes.

Neglelak fra GOSH

Neglelakker dækker godt, er både let at påføre og slidstærk samtidig med, at den har en smuk skinnende og langvarig finish. Farven er perfekt i sommeren til at fremhæve dine flotte, velplejede negle.

Astrid

Astrid

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar