Sådan slipper du for tørre hænder

Tørre hænder og tørre læber, det kan vi nok alle nikke genkende til. Der er flere faktorer, som spiller ind, hvis du døjer med tørre hænder. Det kan både være i vintertiden, hvor luften er tør udenfor og indendørs på grund af lav luftfugtighed og varme radiatorer, eller det kan være hyppig håndvask og håndsprit. Uanset hvad, så kan du opleve at få tørre hænder, og selvom det er en mindre tilstand, kan tørre hænder være meget irriterende. 👊

Vi kommer her med en let guide til at undgå tørre hænder, og dermed lidt tips til gode hånd-rutiner.

Step 1: Sørg for god håndvask

Ja, du skal sørge for at vaske dine hænder omhyggeligt. Og selvom hyppig håndvask kan være med til at give dig tørre hænder, så handler alt om rutine. Find en beroligende, fugtgivende håndsæbe, vask hænderne i vand ved stuetemperatur og tør dine hænder. 🙌

 

Håndsprit er særligt også hård ved huden, så hvis du har mulighed for det, så prioritere en håndvask, frem for håndsprit i hverdagen.

Step 2: Fugt, fugt og lidt mere fugt

Efter du har tørret dine hænder fra din håndvask, så påfør en god håndcreme umiddelbart gerne max. 2 minutter efter du har sluppet håndklædet. Og det kan varmt anbefales, at du påfører en håndcreme flere gange om dagen, så du bevarer fugten og hydreringen i din hud. 💧

Håndcremen trænger hurtigt ind i huden, så den fedter ikke, og så efterlader den dine hænder dejlig bløde. Den er virkelig rar at bruge, og er samtidig meget plejende.

En lækker håndcreme beriget med rose og mælkesyre, der arbejder med at fjerne døde hudceller og urenheder. Arbejder effektivt mod tør hud, så du får bløde og glatte hænder.

Step 3: Genopbyg fugtbalancen

Håndcremer er et must i hverdagen, men der er en anden ting, som er stærkt undervurderet i vores rutiner, og det er en god olie til hænderne. Påfør en Hånd- & Negleolie, som kan genopbygge fugtbalancen og tilføre vitaminer til din hud og dine negle. Mange døjer nemlig også med tørre hænder, som giver tørre neglerødder, og her kan en olie altså gøre underværker! 🤩

Prøv vores nyeste Ladyboxmedlem Hånd- & Negleolie fra SANIC, som hjælper dig med at få sunde, stærke og modstandsdygtige negle. Den kan lige nu findes i vores decemberboks “Wonderfull Feeling”, og er faktisk også produceret på 100% naturlige ingredienser. Med en hånd- og negleolie kan du give dine hænder en forfriskende effekt, opleve styrkede og bløde hænder. 

Bonus: Når du hører ordet “olie”, så tænker du nok, at du vil få fedtede hænder hele dagen, men den her hånd- og negleolie trænger altså rigtig godt og hurtigt ind i huden. Du kan blot bruge et par dråber 1-3 gange dagligt, og massere den ind i huden på dine hænder og omkring dine neglebånd.

Step 4: Beskyt dine hænder med handsker

Dine hænder kommer i kontakt med en masse potentielle irriterende stoffer og bakterier. Selv uklare husholdningsopgaver (såsom at vaske op eller skrubbe diskene rundt omkring) kan forårsage revnede og skællende hænder, og derfor anbefaler mange eksperter, at du investerer i et par handsker at have på, når du er på arbejde eller mens du gør rent i hytten derhjemme. Her kan du også med fordel påføre en nærende olie eller en god creme inden du tager dine handsker på.

Step 5: Aftenrutine

Åh ja, vi er glade for rutiner hos Ladybox. Men det er altså bare bedst med gode rutiner for at bevare en lækker og smuk hud, især hvis du har en travl hverdag. Om aftenen inden du smækker hovedet på puden, så sørg for en god aften rutine. Udover din vanlige hudpleje rutine, så tilføj gerne en god fed håndcreme, som du påfører lige inden du lukker øjnene. Vores hud optager nemlig bedst fugt om natten, derfor er det oplagt, at du også plejer dine hænder, som det sidste inden du lægger dig til at sove.

Vi håber du fik lidt inspiration til hvordan du kan undgå tørre hænder, og fik lidt tips og tricks til din hverdags rutine.

Lad os vide hvad du ellers godt kunne bruge en guide til, så tryller vi gerne et indlæg mere!

Husk at du altid er velkommen til at kontakte os på kontakt@theladybox.dk hvis du har ønsker om emner eller andet vi skal skrive om her på bloggen, eller hvis du blot har spørgsmål🤗

Amalie

Amalie

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar