Kom ned i gear med Floating terapi

Ladybox anbefaler, Sundhed & livsstil

Floating terapi - hvad er det?

Foto: CphFloat, København

Mennesker har i årtier rejst til det Døde Hav på jagt efter de helbredelige kræfter, der efter sigende skulle være i det unikke, vægtløse vand – og med Floating er det muligt at opnå samme effekt.

Floatingterapi består af et afslappende miljø for krop og sind, hvor kombinationen af epsom salten og udelukkelsen af alle forstyrrelser gør, at behandlingsformen har en lang række gavnlige fysiske og mentale effekter.

Floating kan hjælpe på en lang række områder. Blandt andet kan det være med til at forebygge og reducere stress, reducere ledsmerter, inflammation og kroniske smerter, forbedre søvnkvaliteten og kronisk træthed, fremme muskelafslapning og nedsættelse af ømhed m.m.

Foto: CphFloat, København

Helt ned i gear ...

Først bliver man budt velkommen i en sød og hyggeligt indrettet lille lounch. Her er der både vand og te, så man kan komme i den rette stemning.

Inden man kommer, er der dog nogle ting man skal huske:

  1. Man må ikke have makeup på (har man det, kan man få det fjernet hos dem) 
  2. Ingen kontaktlinser (så husk et ekstra par!)
  3. Man ligger nøgen, så man skal ikke huske andet (personalet sørger for håndklæder, badekåbe mm.)

Efter at have siddet nogle minutter får man udleveret tøfler og bliver ført til rummet med selve ‘floatingtanken’ og får en lille instruktion – herefter forlader instruktøren rummet og selvforkælelsen kan begynde.

Først skal man vaske sig grundigt med shampoo i den bruser, som også er i rummet. Herefter er det tid til at hoppe i tanken – jeg var selv lidt bange for, om tanken kunne åbnes indefra, men det kan den sagtens. Hvis man har lyst, kan man i princippet gå op, når man vil, og beholderen syner også mindre på billederne, end den var i virkeligheden.

Når du er kommet ind i beholderen, så føler du dig faktisk allerede mere afslappet – der er en blød musik til start, som så stopper, når selve floating-sessioen går i gang. Og så lukker man ellers bare øjnene, vugger frem og tilbage, og kommer helt ned i gear. 

Hver floatingtank indeholder over 500 kg epsom salt (500 kg!), og det er derfor umuligt at synke. Du flyder derfor på vandet helt ubesværet.

Selve oplevelsen af at ligge i floatingtanken var sjov og meget behagelig. Selvom beholderen / tanken ser ‘lille’ ud, er der massere af plads (hvis man har klaustrofobi, findes der endda endnu større beholdere).

Vi kan klart anbefale CPH Float på Rømersgade i København – Shelley, som tog i mod mig, var super sød, og oplevelsen var virkelig afstressende

Så er man en travl kvinde med arbejde, hjemmet og dagligdagen, der skal passes, så kan man få meget ud af at bruge floating-terapi til at komme helt ned i gear.

*Indlæg udarbejdet i samarbejde med CPH Float.

Christina B.

Christina B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar