Lækker sommerkage med friske bær: Pavlova

Når det er sommer står den ofte på grill og lækker mad udendørs, og hvem ønsker ikke at toppe dette med en lækker sommerdessert? Hos Ladybox er vi ret vilde med søde sager – og vil derfor dele en lækker opskrift med jer på en kage, som er en vinder til de lune sommeraftener: nemlig Pavlova kagen.

Pavlova passer perfekt til sommerdesserten, da man bruger en masse bær, som det jo er højsæson for! Den består af en marengsbund med flødeskum og bær på toppen – uhm, vi glæder os allerede til at give os i kast med opskriften snart igen 😊

 

Til marengsbunden:

4 æggehvider

250 g sukker

1 tsk hyldeblomsteddike eller hvidvinseddike

1 tsk majsmel

1 knivspids vaniljepulver

1 spsk flormelis, til drys på bagepapiret

 

Fyld:

2 ½ dl piskefløde

1 tsk flormelis

1 knivspids vaniljepulver

 

Topping fx

Vælg de bær du foretrækker eller som der er sæson for. Vi foreslår f.eks.:

1 håndfuld hindbær

1 håndfuld jordbær

1 håndfuld brombær

1 håndfuld blåbær

 

Sådan gør du:

Først piskes æggehviderne godt og derefter tilsættes sukkeret lidt efter lidt, mens der fortsat piskes kraftigt. Tilføj gerne en spiseske sukker ad gangen, og når halvdelen er sukkeret er kommet i, kan de øvrige ingredienser i form af majsmel, hvidvinseddike og vaniljepulver tilsættes, inden resten af sukkeret også tilsættes.

Der piskes kraftigt indtil marengsmassen er sej og skinnende. Drys gerne med lidt flormelis på bagepapiret og fordel nu marengsmassen i en cirkel, formet som en dyb tallerken med en tyk bund.

Marengsmassen bages i en forvarmet ovn ved 120 grader varmluft i ca. 1 ½ time. Sluk for ovnen og lad marengsbunden stå indtil ovnen er helt kold – gerne minimum 2 timer, men den kan også sagtens stå længere. Sæt forsigtigt den afkølede bund på et fad.

 

Så er det tid til fyldet og her pisker du fløden til den er let og luftig og tilføjer derefter med det samme flormelis og vaniljepulver. Fordel i marengsbunden og top med alle dine yndlingsbær eller den frugt, du bedst kan lide 😊

 

Opskriften er til ca. 6 personer.

Et lille tip: man kan også lave et lille twist til fløden, som kommer oven på marengsbunden ved at lave en rarbarbergrød som kan blandes i flødeskummen når grøden er blevet kold. Dette giver en lækker og syrlig smag i den lidt ellers tunge flødeskum. Vi er selv ret vilde med denne tilføjelse!

 

God fornøjelse i køkkenet, og velbekomme 😉

Nicoline P.

Nicoline P.

Team Ladybox