Mine hudplejerutiner

Beauty & Skønhed, Tips & Tricks

Dagens hovedperson: Tina Lykkegaard 

/ Holistisk hudterapeut
/ Blogger på tinalykkegaard.dk 
/ @tinalykkegaard

Hudpleje & ingredienser

Jeg er kæmpe hudpleje-beauty-nørd, men efter 13 år i branchen, har jeg specielt de sidste 5 år været meget opmærksom på ingredienser. Huden er kroppens største organ og suger derfor det til sig som den for. Tænk på nikotinplaster, her skal nikotinet ind i kroppen og det sker gennem huden. Derfor er det efter min mening ikke helt ligegyldigt, hvad vi smører på huden.  

Min hudpleje rutine er egentligt ret enkelt, men for nogle vil det måske virke af meget og for andre lidt. Alt er vaner og dette er en helt almindelig vane for mig at gøre, ligesom at børste tænder to gange om dagen.

 

1. Om morgenen

Alt efter hvor meget tid jeg har, hvor lidt/meget jeg har sovet og om min dejlige 2-årige dreng giver mig lov til. 

Jeg renser huden med en mild renseskum, som er fra et økologisk prisvenligt mærke kaldet Cattier. Er jeg hævet i ansigtet eller meget trætte øjne, så skylder jeg huden med meget koldt vand. Lidt ligesom at vinterbade ansigtet. Derefter kommer jeg en fugtgivende mist på fra Evolve, så Evolve hyaluronsyre serum og olie. Jeg bruger derfor ikke creme, for er det noget jeg virkelig ser en forskel på er det serum sammen med olie. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken olie. Nogle olier kan virke tilstoppende og fedtende, derfor har jeg valgt at udvikle min egen ansigtsolie som er en let ikke-fedtende økologisk olie, som også virker meget hudfornyende og reparerende.  

Her efter kommer jeg solfaktor og makeup på.

2. Om aftenen

Jeg er rigtig glad for at rense alt makeup af tidligt på aftenen. Det er ikke altid det lykkedes, men jeg renser huden konsekvent hver aften også selvom det bliver sent. Jeg hører ofte at folk er for trætte til at rense af, men jeg ser det som et frirum og noget jeg gør for mig selv. Ofte er vi alt muligt for alle andre, men kan glemme os selv. 

Jeg renser huden i enten samme rens som fra morgenen eller Nourish Cleanser fra S5, som er en ultra lækker rensebalm. Den renser huden i dybden uden at udtørre. Den er derfor meget velegnet til en sensitiv eller tør hud. Derefter kommer jeg fugtgivende mist (det vi førhen kaldte skintonic), serum og olie. Jeg kan godt lide at veksle mellem 2-3 typer serum, da alle kan noget forskelligt. Så arbejder jeg løbende på fugtighed i huden, solskader, urenheder, ro/sensitivitet mm. Alt efter hvordan min hud har det.

2-4 gange i ugen bruger jeg en gua sha, som er et suverænt lille redskab til at massere huden. Min top tre hitliste indenfor hudpleje er gua sha, olie og serum. Du får så meget ud af denne kombination hos alle hudtyper. Her kan arbejdes på rynker, urenheder, sensitiv hud eller tør hud. 

Jeg kunne også fortælle om min top tre maske hitliste, for sådan en har jeg selvfølgelig også, men det må blive næste gang. Jeg elsker masker, men har også fået en vis respekt for hudpleje generelt, da jeg førhen over-rensede huden, hvilket giver sensitiv hud i stedet. Alt med måde. 

Nini P.

Nini P.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar