Myter om sund hud

Får man bumser af at spise chips og chokolade? Der er rigtig mange myter, omkring hvorvidt ens hud er sund eller ej – se om du kan skelne mellem sandt og falsk!

Sandt eller Falsk?

Myte 1: Du får rynker af at ryge

SANDT

Det er faktisk rigtigt, du kan få en slap og grålig hud med grove porer, hvis du ryger mange cigaretter. Nikotinen i cigaretrøg får hudens fine kar til at trække sig sammen, og hudens celler får derfor mindre ilt og næringsstoffer. 

Oooog selvom du har røget længe, kan et rygestop sagtens ses på din hud få dage efter, huden bliver mere elastisk og farven i dine kinder vil også kunne komme tilbage – bare et tip herfra 

 

Myte 2: Hudtilstand og hydtype er det samme

FALSK

Du er født med en bestemt hudtype og det kan man ikke gøre noget ved, hvis du ikke ved hvilken hudtype du har så læs med her.

Hudtilstand er en tilstand, som din hud er i lige nu. Så selvom du har en tør hud om vinteren, er det ikke ensbetydende med, at din hudtype er ´tør hud´, men blot fordi din hud følger årstiderne og dermed er et øjebliksbillede. 

Myte 3: Du skal bruge anti-rynkecreme, før du er 25 år

SANDT

Nu skal du ikke flippe ud! Men det er faktisk en rigtig god idé at bruge nogle anti-aging produkter, fordi med alderen mister huden collagen, som er et vigtigt protein, der gør huden smidig, og det giver rynker. 

Bedre sent end aldrig, så du skal ikke flippe ud hvis du er passeret de 25 år og ikke er hoppet med på bølgen endnu, du kan stadig hjælpe din hud til at blive mere smidig! Og det jo ikke fordi vi aldrig nogensinde vil få rynker, men det kan være de venter lidt med at komme eller kommer i en mild grad! 

Det er værd at prøve, det kan være vi om 50 år vil takke vores yngre jeg 

 

Myte 4: Huden ældes hurtigere, hvis man sover med makeup på

FALSK

No No, du kan rolig hoppe på hovedet i seng efter en lang aften i byen, men det er yderst vigtigt at du så renser dit ansigt dagen efter!

Man kan nok godt sætte det op sådan her: Det er jo ikke fordi din hud bliver ældre af at have makeup på i de 8 timer mere du sover i, end de 12 timer du nok allerede har haft det på?

Du kan sagtens gå i seng med makeup på engang imellem, det egentlig nok dit pudebetræk der mærker konsekvensen mest, men vi vil dog også pointere det selvfølgelig er bedst for huden at tage det af, men den bliver sgu ikke ældre!

Myte 5: Du får bumser af at spise chokolade og chips

FALSK

Puhaa, det er bare en skrøne at chokoladen giver bumser og fedtet hud!

Det, du bør være opmærksom på, er mad, som får blodsukkeret til at stige hurtigt, eksempelvis hvidt brød, pizza og sodavand

Vores kroppe og vores hud er forskellige, og derfor vil huden også reagerer forskelligt på hvad vi indtager i vores krop. Derfor er et godt tip, at være opmærksom på hvilke madvarer og drikkevarer, som din hud slår ud på. Læg mærke til om din hud slår ud efter du har spist chips, eller hvad du nu spiser, som du mistænker kan være årsagen til dine bumser mandag morgen.

 

Myte 6: Du får flere bumser af at trykke dine bumser

SANDT

Nallerne væk! 

Når du trykker en bums, kan du trykke det hvide, bakteriefyldte snask (hudfedt), dybere ind i huden. Enten går der længere tid, inden bumsen forsvinder eller også risikerer du at få et ar. Fordi at selvom du får noget ud, når du trykker bumsen, åbner du muligheden for at flere nye bakterier kan sprede sig. 

Myte 7: Du skal bruge mindst faktor 30 for at beskytte din hud

FALSK

I den her hede og lækre sol, som vi oplever disse dage, så kan du godt bruge en faktor 15, men det vigtigste er, at du så smører dig ind flere gange om dagen, når du solbader 

 

Myte 8: Man skal altid bruge hudplejeprodukter fra samme serie

FALSK

Du kan sagtens have en favorit creme fra et brand og en serum fra et andet. Hudplejebrands udvikler selvfølgelig deres produkter og produktserier så de arbejder bedst muligt sammen, men man kan sagtens mixe lidt!

Tusind tak fordi du læste med. Vi håber, at du er blevet lidt klogere på hvad der er sandt og falsk ift. de myter, der er omkring huden

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar