Opskrift til nemme hjemmelavede boller

I sidste uge fik vi hveder, og det gav os lyst til at gå i køkkenet og lave nogle lækre hjemmelavede boller. Lunt og hjemmebagt brød går man vist aldrig fejl af, og det er heller ikke en undtagelse med hjemmebagte boller. Vi deler her en opskrift på nogle rigtig nemme, men lækre sager, og du kan bruge dem både til morgenmaden eller som en eftermiddagssnack, når du kommer hjem fra arbejde eller studie 🙂  

Med opskriften vil der være til ca. 10 boller, så skulle du få lyst til selv at gå i køkkenet, er det bare med at få indkøbt de forskellige ting!

Det skal du bruge:

50 g gær

75 g smør

3 dl kold mælk

500 g hvedemel

1,5 spsk. sukker

1 tsk. salt

æg til pensling

Sådan gør du:

  1.       Smuldr gæret i en stor skål. Lun mælken og smørret i en gryde. Hæld herefter den lune mælkeblanding over gæren og rør så salt og sukker i. Rør til sidst melet i lidt af gangen, og ælt dejen godt. Dæk dejen til og lad den herefter hæve i 40 minutter.
  2.       Tænd ovnen på 220 grader. Del dejen op i 10 lige store stykker. Læg bollerne på en bradepande med bagepapir og lad dem hæve i et lunt rum i yderligere 20 minutter.
  3.       Pensl evt. med æg. Bag bollerne midt i ovnen ca. 12-15 minutter ved 220 grader. Lad dem efterfølgende afkøle på en rist.
  4.       Servering: Skær bollerne over og rist dem enten i en toastrister eller i ovnen og server med koldt smør og evt. lidt syltetøj eller nutella til den søde tand.

Så er der vist kun tilbage at sige velbekomme! 🙂

Nicoline P.

Nicoline P.

Team Ladybox
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *