Pas på din hud – husk solcreme!

Beauty & Skønhed

Hvorfor skal du beskytte dig?

Når huden udsættes for solens stråler, betyder det, at din hud udsættes for uv-stråling. Både hud- og modermærkekræft skyldes især udsættelse for uv-stråling – faktisk anslår WHO at 90% af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft kan tilskrives uv-stråling.

Så når man bliver forbrændt og ens hud bliver rød og måske endda bliver øm, er det tegn på, at huden er blevet udsat for store doser af solens skadelige uv-stråling. Jo flere forbrændinger man får gennem livet, jo større er risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft. Men det kan forebygges med solcreme, og det er præcis derfor at solbeskyttelse er så vigtigt!

Foruden at du forebygger kræft, så kan du også holde din hud ung i længere tid, da solens stråler også speeder hudens naturlige aldringsproces op. Så med mindre du er interesseret i at ligne en rynket rosin alt for tidligt – så har du nu endnu en god grund til at huske solcreme 😉

Og i anledning af, at det også er super lækkert vejr i dag, vil vi lige dele de 3 solråd fra kræftens bekæmpelse med jer:

1. Skygge

Søg gerne skygge i solens skarpeste timer, som typisk er mellem 12 og 15. Det er især i dette tidsrum at solens uv-stråling falder. Derfor kan du undgå rigtig meget uv-stråling ved at søge skygge i dette tidsrum. 

2. Solhat/tøj

Hvis ikke du har mulighed for at være i skyggen, så kan du også beskytte dig lidt imod solen med en solhat og let tøj som også hjælper med at beskytte mod solens uv-stråling.

3. Solcreme

Sidst, men ikke mindst, husk solcremen på de steder af kroppen der ikke er dækket af tøj. Brug gerne faktor 15 som minimum i Danmark og skal du til udlandet, så tag gerne en faktor 30 eller mere. 

Pas på jer selv og jeres hud – hvis I fortsat skal se lige så godt ud som I gør i dag, så er det vigtigt at passe godt på sin hud i solens stråler 😊

Vi ønsker jer en rigtig god sommer fra Team Ladybox 😊

Camilla B.

Camilla B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar