Så længe kan dine skønhedsprodukter holde sig

Alt makeup og hudpleje skal være mærket med en varighed på deres holdbarhed. Husk at holde øje med dine produkter, det kan faktisk være allergifremkaldende og skidt for din hud, at bruge for gammelt makeup og cremer. Hvis du kigger godt efter på dine produkter, vil du finde et krukkesymbol på bagsiden, med et tal og M. Det såkaldte PAO symbol (Period After Opening), som angiver hvor mange måneder dit produkt kan holde sig efter det er åbnet.

👇(ses nedenfor)👇

Holdbarhed for produkter til øjne og bryn

Mascara: Oftest 3-6 måneder. Da den er i kontakt med slimhinderne i øjet, kan den optage bakterier. Når en mascara bliver for gammel, bliver den helt tør, fordi at vandet fordamper og så skal den smides ud. 

Det er særligt vigtigt ikke bruge andres mascara, eller låne din egen ud, da der er mange bakterier i området omkring øjnene.

Flydende eyeliner: Ca. 6 måneder. En flydende eyeliner, vil vise tegn på udtørring eller begynde at klumpe, når den er ca. 6-12 måneder.

Cremet øjenskygge: Ca. 12 måneder, hvis du bruger en pensel til at påføre. Bruger du din finger, risikerer du bakterier fra hænderne og dermed har den muligvis en mindre levetid.

Øjenskygge og blush i pudderform: Et tørt produkt har mange års levetid. Undgå at puste på produkterne, det giver nemlig bakterier og mindsker levetiden.

Browgel: Ca. 12-18 måneder. Grundet at der er sprit i, er den antibakteriel og holder derfor forholdsvis længe.

Fast eyeliner: Ubegrænset, fordi man ofte spidser bakterierne af.

Holdbarhed for produkter til læberne

Lipgloss: Ca. 12 måneder – Nogle holder i op til 1,5-2 år, men duft til den, fordi hvis den har ændret lugt, så skal den ud.

Fast lipliner: Ubegrænset levetid, fordi man oftest spidser bakterierne af.

Læbestift: Ca. 12-24 måneder. Læbestiften kan være svær at bruge op, hvis den kun lige kommer frem til de formelle begivenheder. Hold øje med læbestiftens øverste lag, da det kan blive tørt og skifte farve og så det ud.

Læbepomade: Ca. 12-24 måneder. Læbepomade bruges oftest hurtigere op end en læbestift eksempelvis, da vi bruger dem til at fugte og pleje vores læber med. Den er i kontakt med dine læber, og derved også bakterier. Vær opmærksom på om det er en stift eller i krukke, da du bruger din finger til at påføre med fra krukken. Det resultere i flere bakterier og kan forkorte levetiden, hvorimod stiften påføres direkte på læberne.

Holdbarhed for produkter til ansigtet

Flydende foundation: Ca. 12 måneder. Læg mærke til konsistensen og lugten af din foundation, hvis den har ændret sig, skal den smides ud.

Pudder-foundation/mineral pudder: Mange års levetid, da det er et tørt produkt. Undgå at puste til den, og sollys for at undgå bakterier. Det samme gælder øjenskygge og andre produkter i fast form.

Concealer: Max 12 måneder.

Peeling-cremer og masker: Ca. 2 måneder – Skal opbevares mørkt, så produktet ikke fordærver.

Ansigtscreme: Ca. 3-6 måneder, hvis du bruger den hver dag, derfor skal den ikke pakkes væk. Generelt skal den smides ud efter max 24 måneder. 

Tip: Brug din ansigtscreme op, før du tager en ny i brug. Undgå at skifte mellem dine cremer.

Serum og øjencreme: Ca. 3-4 måneder.

Holdbarhed for produkter til kroppen

Bodylotion: Ca. 12-24 måneder, hvis det er med pumpe. Hvis det er i krukke, og du påføre med dine fingre, holder den i max 6 måneder.

Bodyscrub: Ca. 24 måneder, hvis det er i tube. Hvis det er i krukke, og du påføre med fingrene, holder den i ca. 6 måneder.

Badesvamp: Max. 2 måneder. De krøllede badesvampe kan komme i vaskemaskinen, som forlænger levetiden. 

Bloksæbe: Ca. 6 måneder. En bloksæbe bliver hurtigt en bakteriebombe. 

Håndsæbe eller bodyshampoo i beholder: Ca. 12-24 måneder.

Neglelak: Ca. 2 år – forlæng levetiden ved at sætte den i køleskabet, hvor det er koldt og mørkt. Når neglelakken ikke længere kan rystes sammen, skal den smides ud.

Parfume: Lang levetid. Hold den væk fra direkte sollys.

Holdbarhed for produkter til håret

Shampoo og balsam: Ca. 12-24 måneder. Sørg for din shampoo og balsam er lukket godt til, så der ikke kommer vand i. Lugt til produktet, du kan hurtigt bedømme om det er blevet dårligt.

Tørshampoo: Lang levetid. I realiteten har alt jo en levetid, men i dette tilfælde er det mere din sunde fornuft, som kan afgøre om virkningen af tørshampooen er god.

Hårspray: Ca. 12-24 måneder – den krystalliserer ikke helt så hurtigt, når produktet er for gammelt.

 

Det varierer gerne fra mærke til mærke, om det er økologisk eller ej, så derfor altid lige tjek bagsiden af dine produkter for at være sikker.

4 gode huskeregler:

 

  1. Hvis produktet kan holde sig mindre end 30 måneder uåbnet, er der et timeglas symbol og en udløbsdato på emballagen. (Som vist på billedet øverst i indlægget) 👆

  2. Hvis produktet kan holde sig mere end 30 måneder uåbnet, vil der være et krukkesymbol med et tal på emballagen. Tallet angiver hvor mange måneder produktet kan holde sig efter åbning.

  3. Økologiske produkter kan have strenge krav til konservering, og derfor har de ofte en kortere levetid.

  4. For alle skønhedsprodukter, gælder samme tommelfingerregel, at de ikke er glade for høje temperaturer. Du kan dog godt opbevare dem på badeværelset.

 

Ja, det kan godt være lidt uoverskueligt, men det er også rigtig vigtigt at vide hvor længe dine produkter kan holde sig, når de er åbne. 

Tip:

 

Et lille tip fra os er at du kan lave en lille seddel med den dato du åbner dit produkt, og sætte på. Så kan du følge med i hvor gamle de er, og hvornår du eventuelt skal smide det ud og søge nye produkter. Men alt i alt så brug din sunde fornuft, du ved bedst selv om du har haft det liggende i 10 år eller 2 måneder.

 

 

Tusind tak fordi du læste med, det er vi virkeligt glade for!

 

Har du feedback eller idéer til emner, du vil læse mere om? 

Så er du velkommen til at skrive til kontakt@theladybox.dk eller skrive en kommentar nedenfor 😊

 

På Gensyn 😘

Ladybox anbefaler 3 skønhedsredskaber

Gua Sha sten, WeClinic

En grøn Gua Sha sten, som du kan bruge i din daglige hudplejerutine til, at fremme din naturlige glød. Ved daglig brug så øger du hudens elasticitet, reducerer aldringstegn og mindsker poser under øjnene. Den giver en dybdegående massage.

Lip scrubber, Daily Concepts

Tid til at forkæle dine læber. Prøv den her lip scrubber, som er en silikone-læbebørste, der eksfolierer din hud forsigtigt, fjerner tør hud, øger blodcirkulationen og giver dig bløde og fyldige læber. Efter brug, kan det anbefales at bruge en læbepomade eller læbeolie.

Mask Remover, GLOV

Vask ler- og muddermasker af nemt, med denne handske. Den er lavet af fiber, som fjerner maskemolekylerne, men ikke absorberer dem. Blødgør blot handsken med varmt vand, og fjern masken fra din ansigt let og elegant. Handsken kan genbruges i op til 3 måneder.

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar