Sådan plejer du fedtet hud

Kender du din hudtype? Hvis ikke, så smut lige ind og læs blogindlægget her.

Dette indlæg er til alle jer med en fedtet hudtype. Fedtet hud skyldes en forøget produktion af talg, som er hudens naturlige fedtstof, hvilket er med til at få huden til at se mere skinnende ud. Folk med fedtet hud har derfor ofte en større tendens til urenheder og akne, da porerne bliver tilstoppede af talgen. Den gode nyhed er dog, at fedtet hud er mere modstandsdygtig overfor rynker, og man kan derfor opleve at fine linjer og rynker kommer senere end folk med andre hudtyper. 

Det er vigtigt at pleje huden efter sin hudtype. Hvis du ikke ved, hvordan du skal pleje den, så læs med her!

Brug milde produkter

Mange med fedtet hud tror fejlagtigt, at de skal bruge skrappe produkter for at fjerne olien fra huden. Dette beskadiger dog hudens naturlige barriere, og det er derfor vigtigt at bruge milde produkter for blot at fjerne overskydende talg uden at beskadige huden.

Fugt huden

Selvom din hud producere meget olie, er det stadig vigtigt at fugte huden, da fedtet hud faktisk ofte er dehydreret, og det netop er derfor at huden producerer ekstra talg. Vælg en mild og let ansigtscreme, og brug morgen og aften, så huden ikke selv producerer helt så meget talg.

Rens huden

Sørg for at rense huden både morgen og aften for at fjerne overskydende talg, da talgen er med til at skabe tilstopninger i huden, hvilket giver urenheder som bumser og tilstoppede porer. Eksfoliér desuden huden 1-2 gange ugentligt for at fjerne døde hudceller og bakterier, som ligeledes er med til at tilstoppe huden. Dette giver ligeledes dine andre hudplejeprodukter mulighed for at trænge ordentlig ind i huden.

Brug ansigtsmasker

For at rense din hud mere i dybden, bør du benytte en maske ca. 1-2 gang ugentligt alt efter behov. De er med til at fjerne alt det, som dine almindelige renseprodukter ikke får fjernet. Derfor er det også særlig vigtigt for dig med fedtet hud, for at huden kan genfinde den rette fedtbalance.

Der findes dog et bredt udvalg af ansigtsmasker. Her er de masker vi særligt anbefaler til fedtet hud:

1. Lermaske:

Ler- eller muddermasker er ideelle til fedtet hud, da ler og mudder absorberer den overskydende olie fra huden og renser den i dybden. 

Prøv evt. Purifying Pink Clay Detox Mask fra Emma Hardie, der eksfolierer huden blidt.

2. Peel off maske:

Peel off masker er gode, hvis du har tendens til tilstoppede porer og hudorme, som folk med fedtet hud ofte døjer med. Masken størkner på huden, hvorefter den trækkes af og dermed hiver urenhederne med ud af huden. Brug den kun, hvor der er behov, fx i T-zonen (pande, næse og hage).

Peel off masken fra Jorgobé, renser porerne i dybden, reducerer hudens overskydende fedtproduktion samt forebygger nye hudorme. 

3. Scrub maske:

En scrub maske har samme funktion som en peel off maske, da den ligeledes fjerner døde hudceller og frigiver hudens tilstoppede porer. En scrub maske er perfekt at bruge i badet, da den ofte ikke skal sidde så længe, og kan virke mens du fx barberer ben, og derefter vaskes af i badet.

Candy Scrub & Mask fra Youth Lab renser din hud i dybden med sine små korn, og efterlader huden blød og glat.

 

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvordan du bedst muligt renser og plejer din hud, så den kan komme bedst muligt i balance.

Astrid

Astrid

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar