Sådan plejer du kombineret hud

Kender du din hudtype? Hvis ikke, så smut lige ind og læs blogindlægget her.

Dette indlæg er til alle jer med en kombineret hudtype. Kombineret hud er en blanding af flere hudtyper på én gang, og er kendetegnet ved en fedtet t-zone og tørre kinder. Der kan også være tendens til forstørrede og tilstoppede porer omkring næsen, og ofte bumser og hudorme i t-zonen.

Det er vigtigt at pleje huden efter sin hudtype. Hvis du ikke ved, hvordan du skal pleje den, så læs med herunder!

Udfordringen ved kombineret hud

Den kombinerede hud er som sagt en blanding mellem flere hudtyper, og den kan derfor være svær at have med at gøre, da det kan være en udfordring at finde produkter, der fungerer både til de fedtede og tørre områder i ansigtet. Mange med en kombineret hudtype kan have en tendens til at udtørre t-zonen, ved kun at give fugt på de tørrer områder i ansigtet, men dette får blot huden til at overkompensere for den manglende fugt ved at producere endnu mere olie. Huden kan ligeledes have en tendens til at blive irriteret på kinderne, da de er udtørrede. Det handler således om, at huden i ansigtet skal balanceres.

Den bedste pleje til kombineret hud

Kombineret hud kan som sagt være tricky, da huden i ansigtet skal balanceres med de helt rigtige produkter, der passer til både tør og fedtet hud. Det er derfor vigtigt med den rette hudplejerutine, der tager hensyn til både de fedtede og tørre områder i ansigtet.

1. Rens dit ansigt

Med den kombinerede hudtype kan man bruge mange forskellige slags renseprodukter. Det kan både være mælk, skum, creme og olie – eller hvad man nu mest er til.
Vi kan anbefale Cleansing creamen fra Bacana, da den skånsomt fjerner både makeup, snavs og fedt, men uden at fjerne hudens naturlige fugt.

2. Skintonic

Skintonic er særligt god til kombineret hud, fordi mange skintonics har hudbalancerende egenskaber, og dermed modvirker, at enkelte områder er mere fedtede end andre. Samtidig gør en toner huden klar til de næste step i din renserutine, så dit ansigt bedre kan optage alle de gode ingredienser i dine produkter.
Fx er Ansigtstoneren fra Ziaja god, da den ligeledes fører huden tilbage til sin normale pH-værdi, og dermed skaber balance i huden.

3. Serum

Hvis du ønsker en serum i din hudplejerutine, kan du med fordel vælge én som giver en god mængde fugt og antioxidanter samtidig med, at den modvirker overskydende olie i t-zonen.
Vi kan især anbefale Vitamin C serummen fra Junglück, da C vitamin indeholder mange antioxidanter, og derudover har en antiinflammatorisk effekt.

4. Ansigtscreme

Selvom du har en fedtet t-zone, er det som sagt stadig vigtigt med en god fugtgivende ansigtscreme. Vælg gerne en creme med en lettere konsistens, evt. en gel, som giver en god mængde fugt til de tørre områder i dit ansigt, men som samtidig ikke bidrager med yderligere olie til din t-zone.
Prøv fx Face gelen fra Dermaxir, der giver fugt ned i de dybere lag, og derudover virker bakteriehæmmende, så urenheder minimeres.

5. Eksfoliering

Som med alle andre hudtyper, er det vigtigt med eksfoliering for at fjerne døde hudceller og forbedre fugttilførslen til huden. Det er dog vigtigt ikke at overeksfoliere, da det kan irritere huden og bringe den yderligere ud af balance. Eksfoliér huden 1-2 gange om ugen, evt. med Candy Scrub & Mask fra Youth Lab, der frigiver hudens tilstoppede porer uden at irritere huden.

Tusind tak fordi du læste med. Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvordan du bedst muligt renser og plejer din kombinerede hud.

Astrid

Astrid

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar