Sådan plejer du sensitiv hud

Kender du din hudtype? Hvis ikke, så smut lige ind og læs blogindlægget her.

Det her indlæg er til alle jer, som har en sensitiv og sart hudtype. Sensitiv hud er efterhånden ret udbredt, og sensitiv hud defineres som sart eller følsom hud.

Det er en hudtype, som er tynd eller har en meget fin struktur med blodkar, der ligger tæt på overfladen. Derfor har din hud brug for en god pleje.

 

Hvad er årsagen til sensitiv hud?

Huden bliver let udsat for irritation, som kan være forårsaget af kemikalier og andre udefrakommende påvirkninger. Det kan føre til rødme, dehydrering og hudirritation.

Sensitiv hud reagerer på både varme og kulde, og kan nemt blive forbrændt, hvis man opholder sig i solen og ligeledes er huden sensitiv overfor vind og vejr.

 

Sensitiv hud kan skyldes en ineffektiv overflade barriere (hvis din hud har mangel på lipider), som kan betyde, at huden ikke er lige så godt beskyttet mod irritation og andre udefrakommende faktorer. Derfor har huden også brug for en mere specifik pleje, som kan hjælpe til at genopbygge og vedligeholde hudens barrierefunktion. 

 

Sensitiv hud kan også blive påvirket af stress, alkohol, krydret mad og klimaet, fordi det kan være med til at udvide de små blodkar, og det kan give en tør hud.

Sådan plejer du sensitiv hud

Test altid et nyt ansigtsplejeprodukt på indersiden af din underarm, inden du begynder at anvende det i ansigtet.

Hvis huden ikke reagerer efter en time, så kan du påføre lidt af produktet igen på samme område og vente op til 12 timer. Hvis du endnu ikke har mærket en reaktion, så kan du trygt bruge produktet.

Og ja, det virker lidt vildt at vente så mange timer, men det kan virkelig blive grimt, hvis du bruger et produkt, som din hud ikke kan lide – better safe, than sorry!

  1. Rens dit ansigt

Rens dit ansigt med lunkent vand, og vask gerne dit ansigt kun 1 gang om dagen. Fordi når din hud kommer i kontakt med vand, bliver den tørrere, end hvis den ikke er i kontakt med vand, hvilket gør din hud ekstra sårbar.

Vi anbefaler: Micellar Solution Make-up Remover fra PAESE eller Micellar water fra Sensibo H2O Bioderma, til at rense din hud for urenheder og makeup.

 

  1. Vær blid

Eksfoliering er vigtig for enhver hudtype, selv den mest følsomme hud kan drage fordel af at fjerne døde hudceller fra hudens overflade og dybderense din huds porer. For følsom hud kan en hård scrub dog udløse irritation og følsomhed, så det er bedst at bruge blide produkter. 

Fokusér på produkter formuleret med enzymer eller frugtsyrer, der skånsomt kan løfte død hud fra hudens overflade. 

Vi anbefaler: Raw espresso face scrub & mask fra Grums til at eksfoliere din hud optimalt.

 

  1. Undgå duft og alkohol

Generelt når man døjer med en sensitiv hud, så skal man så vidt muligt undgå produkter med parfume og alkohol, da det kan fremkalde irritation på huden.

 

  1. Beskyt din hud mod solen

Ja, det er ultra vigtigt at beskytte huden mod solen, da din hud let kan blive irriteret og forbrændt. 

Vi anbefaler: Leave me-on summer mask fra Mudmasky.

 

  1. Tilfør fugt

Sørg for at fugte din hud, særligt når vi rammer de kolde tider. Fugtighedscreme er et vigtigt element, og når du finder en der fungerer godt til din hud, så hold fast i den. Fordi din hud er sart overfor brug af nye produkter, og kan derfor give en reaktion, hvis du tilfører din hud noget den ikke er vant til. Ikke dermed sagt, at du ikke kan `tåle` eller bruge produktet, men din hud er følsom overfor forandringer. Sørg for en god fast rutine.

Vi anbefaler: Pro-Intense Hyaluronic Acid illuminating Day Creme fra Avant eller Repair Microbiome Day Creme fra Skøn Skincare.

Tusind tak fordi du læste med. Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvordan du kan pleje din sensitive hud🤗

Amalie B.

Amalie B.

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar