Sådan plejer du tør hud

Kender du din hudtype? Hvis ikke, så smut lige ind og læs blogindlægget her.

Dette indlæg er til alle jer med en tør hudtype. Tør hud er kendetegnet ved at se mat ud og føles tør, da huden mangler olie. Huden kan derfor føles meget stram, og ofte ru at røre ved. Det er derfor ekstra vigtigt med fugtgivende pleje til denne hudtype.

Det er vigtigt at pleje huden efter sin hudtype. Hvis du ikke ved, hvordan du skal pleje den, så læs med her!

Hvad er årsagen til tør hud?

Tør hud kan skyldes mange ting. Vejrskifte er en af de hyppige årsager, da det kan påvirke huden meget. Kulde, vind, sol mm. er alt sammen noget, der kan irritere huden og svække dens naturlige barriere. Hvis du bruger særligt kradse produkter på din hud, kan det også være med til at tørre huden ud, og det samme kan lange varme bade. Genetik kan også være en årsag til tør hud, da evnen til at regulere fugten i huden er arvelig.

Den bedste pleje til tør hud

Tør hud har en øget tendens til hudirritation, da hudens barriere er svækket, og huden ikke producerer nok beskyttende olie. Det er derfor vigtig med en god fugtgivende hudplejerutine.

1. Rens dit ansigt

Sæbe har en udtørrende effekt på huden, og det er derfor bedst ikke at bruge en rensesæbe. Vi anbefaler i stedet, at du bruger en rensemælk, rensegel, rensecreme, rense balms eller en micellar water. Fx er denne Micellar Solution Make-up Remover fra PAESE god til at fjerne makeup og rense huden uden at udtørre den.

2. Fugt, fugt og fugt

Brug en serum, da den trækker ekstra dybere ned i hudlaget end 

ansigtscremer, og vælg desuden en der giver et ordentligt fugtboost. Fx giver Hyaluron serummen fra Lantz Copanhagen intensiv fugt og skaber balance i hudens fugtniveau, samtidig med at den reducere rynker og fine linjer.

Det er vigtigt efterfølgende at toppe med en ansigtscreme, der er ekstra fugtgivende. Her kan vi anbefale Argan Day & Night Cream fra Cossy, der er rig på olie, og derfor er lidt federe end andre cremer.

3. Ekstra pleje om natten

Om aftenen kan du med fordel bruge en ansigtsolie, så den kan trænge ind og fugte i løbet af natten, og dermed giver et fugtboost mens du sover. Du kan bruge olien alene efter rens og serum eller blande den med lidt fugtighedscreme. 

Her kan vi anbefale Brilliance Face Oil fra Emmma Hardie, der plejer og fugter og forbedrer hudens elasticitet. Du kan også give din hud et ekstra skud fugt med A-Vitamin Night Face Mask fra Cossy.

4. Eksfoliering

Eksfoliering er vigtig, også med en tør hudtype. Udover at huden efterlades blødere og mere spændstig, fordi de døde hudceller bliver fjernet, øger det også absorptionsevnen, så dine produkter trænger dybere ind i huden, og dermed virker mere optimalt. Det er dog vigtigt, at du er blid mod huden, da den let bliver irriteret.

Sørg for at eksfolier din hud 1-2 gange om ugen. Raw espresso face scrub & mask fra Grums er god til tør hud, da den giver ekstra hydrering og næring, og har et højt indhold af ekstra fugtgivende ingredienser.

Ekstra tip til din tørre hud

Gå gerne efter ingredienser som hyaluronsyre, glycerin og shea butter i dine hudplejeprodukter, da disse er ekstra fugtgivende, og undgå parfume og alkohol i dine produkter, da dette er skrapt mod huden, og vil udtørre den yderligere.

Tusind tak fordi du læste med. Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvordan du bedst muligt renser og plejer din tørre hud.

Astrid

Astrid

Team Ladybox, Redaktionen

Skriv et svar